Het avontuur Lego Masters

Voor alle fans van LEGO MASTERS

Lieve fans, lieve niet-fans,
 
 
En toen was het 1 juni. De dag na dit grote avontuur genaamd LEGO MASTERS.
 
 
Ik kan het me nog goed herinneren, het moment dat de datum van aflevering 1 bekend werd gemaakt.
11 april pas?! Dat duurt nog zo lang! En zomaar zijn er acht weken, acht afleveringen voorbij.
 
 
Iedere zaterdag zat ik er klaar voor.
Genoot ik van de bouwwerken en vooral van de duo’s.
 
 

Even terug in de studio

Wat een feest om te zien hoe het er bij andere kandidaten aan tafel aan toe ging.
 
Soms was het net of ik weer even terug was in de studio. En dan verzin ik er zelf de vele momenten bij die niet getoond worden:
het zingen in de Brickroom, het wachten achter de schermen, de spanning als de roldeur omhoog ging.
Het lachen, het huilen, elkaar aansporen, inspireren, leren kennen.
 
 
Werkelijk waar een ervaring om nooit te vergeten.
 
 

Fier

Ik ben, zoals mijn nieuwe Vlaamse vrienden me geleerd hebben, fier.
 
Op iedere build die ik samen met Jan heb gemaakt.
 
 
In elke opdracht hebben we iets nieuws geprobeerd, zijn we uit onze comfort zone gestapt, hebben we een ander idee uitgewerkt. De ene keer met beter resultaat dan de andere, maar altijd samen. Kibbelend, huilend, vloekend, zingend, dansend, lachend.
 
 
Met Jan zijn bouwskills en standvastigheid. Lukt het niet linksom, dan rechtsom. Te allen tijde bereid om nieuwe technieken te leren. Altijd vanuit zijn passie voor LEGO.
 
Met mijn creatieve ideeën en storytelling. Wat een cadeau dat ik er achter mocht komen daar zo goed in te zijn!
 
 

Dat een tv programma zoveel teweeg kan brengen

Het ontroert me om foto’s en verhalen te ontvangen van ouders van enthousiaste kinderen.
 
Kids die hun werkjes hebben voorzien van “Jan en Lola magie”. Rondlopen door huis: “ik ben Lola en dan mag jij Jan spelen!”.
Die met vriendjes wedstrijden houden, waarbij één iemand met de armen over elkaar gekruist rondloopt en met zware stem zegt:
“jullie hebben nog één uur!”
 
Het raakt me als ik een berichtje krijg van een jonge meid die weinig vriendinnen heeft en zich onbegrepen voelt.
Die door LEGO MASTERS aan het bouwen is geslagen.
Minder eenzaam is.
Een creatieve uitlaatklep heeft gevonden en haar zelfverzekerdheid voelt groeien bij ieder werk dat ze neerzet.
 
 
Heb ik deelgenomen aan een programma dat dit teweeg brengt?!
 
 

Niet iedereen vond ons leuk en dat is oke

Sommigen hebben Jan en mij vanaf het begin gesupport, anderen begonnen ons gaandeweg te waarderen. Zeker ook kon een deel van jullie tot en met de finale niet aan ons wennen.
 
De opvattingen over wat LEGO is, verschillen.
De opvattingen over wat een MASTER moet kunnen, verschillen.
 
En dat is oké. We zijn niet allemaal hetzelfde, niet in persoonlijkheid en niet in creatieve voorkeur.
 
 

Bedankt voor alle reacties

Als je ons hebt aangemoedigd, dank daarvoor.
 
Als je ons niet hebt aangemoedigd, ook dank. Waarschijnlijk betekent dat namelijk dat je ontzettend fan bent van Jos, Martijn, Björn, Corneel, Giovanni, David, Arno, Andreas, Natasja, Evelien, Kasper, Ed, Eric en/of Jaco. En dat ben ik ook.
 
 
 
Dank voor het kijken.
Voor het delen van jullie verhalen.
Jullie bouwwerken.
Jullie mening over de opdrachten en afleveringen.
  
 
Dank voor de hele, vele leuke berichten.
 
 
 
Ik voel me enorm vereerd met jullie in contact te staan.

Veel liefs, Lola

PS LEGO MASTERS is genomineerd voor een Gouden Televizierring. Hoe tof zou het zijn als we die winnen?! Stemmen kan hier.

10x stress loslaten

Wanneer je compleet vanuit innerlijke rust leeft is er geen ruimte voor langdurige stress. Toch wil dat niet zeggen dat er nooit eens stress op kan komen. Als je er voor kiest om niet toe te geven aan de stress kan één van de volgende 10 manieren je daarbij...

Innerlijke rust

Leven zonder stress Wat zou er gebeuren als je besluit om geen stress meer te hebben? Als je er voor kiest om vanuit innerlijke rust te leven?   Zou dat kunnen?   Stress is toch nuttig? Ik hoor je denken. In bepaalde situaties helpt stress, toch?  ...

Het avontuur Lego Masters

Voor alle fans van LEGO MASTERS Lieve fans, lieve niet-fans,     En toen was het 1 juni. De dag na dit grote avontuur genaamd LEGO MASTERS.     Ik kan het me nog goed herinneren, het moment dat de datum van aflevering 1 bekend werd gemaakt. 11 april pas?! Dat duurt...

Je grootste fan

1999 "Ik weet zeker dat Brian naar mij knipoogde en niet naar Lola", zo schreef mijn vriendin L. ruim twintig jaar geleden in haar dagboek. Daar stonden we: twee meiden van een jaar of tien in naveltruitjes, met een verrekijker om het beter te kunnen zien. Dansend...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *