Zou je wel eens naar een onbewoond eiland willen teleporteren?

Vanaf het moment dat je opstaat, sta je aan. Zelfs in de weekenden of op vakantie kom je niet echt tot rust. Ofwel plof je uitgeteld op de bank, ofwel wachten het huishouden en de to-do’s waar je doordeweeks niet aan toe kwam. Je bent voortdurend aan het haasten en komt alsnog elke dag tijd te kort.

Niet gek hoor, we krijgen in onze maatschappij nu eenmaal vooral erg goed mee hoe we productief kunnen zijn. Ontspannen is gelijk komen te staan aan feesten, eten & drinken, Netflix & op je telefoon.

Probleem: hoe gezellig of fijn dit ook kan zijn, het zorgt niet voor meer innerlijke rust. De (maan)dag erna gaat het riedeltje namelijk gewoon weer door.

Helemaal klaar met dat gestress? Met deze training ervaar je in no time hoe het is om rustiger te leven. Let’s go!

Gewoon Relaxed

Stress is menselijk en soms nuttig, zeker. De hele dag door gestrest zijn… dat is niet normaal en niet de bedoeling. In deze videotraining begeleid ik je gedurende drie weken terug naar jouw natuurlijke staat van rust.

Innerlijke rust wil zeggen dat je van niets of niemand afhankelijk bent om je chill te voelen. Met andere woorden: je bent gewoon relaxed.

In korte video’s leg ik uit hoe stress werkt, waarom je het zo veel ervaart en hoe je andere keuzes maakt. Eenvoudige oefeningen geven inzicht, vertrouwen & houvast.

In deze training leer je:

  • wat innerlijke rust voor jou betekent
  • hoe de stresscyclus werkt, waardoor deze verstoord wordt en waarom het nuttig is dat te weten
  • waar bij jou onrust vandaan komt en hoe je dat kunt voorkomen
  • hoe je kiest om stress los te laten, ook tijdens stressvolle omstandigheden
  • wat je kunt doen om te voorkomen dat je in rotsituaties komt
Say no more, ik ga er voor
Ervaringen

Dit zeggen anderen:

Naast het 1:1 coaching traject met Lola en deel te hebben genomen aan de workshop “Bouw aan jezelf”, heb ik besloten om ook de online training “Gewoon Relaxed” te volgen. 

In 3 modules met praktische video’s heeft “Gewoon relaxed” mij bewust gemaakt van enkele overtuigingen die ik had omtrent ‘rust’. De training heeft mij geleerd mijn overtuigingen los te laten en doen realiseren dat ik altijd een keuze heb, namelijk; Ik kan bewust kiezen voor rust.

Ik betrapte mijzelf erop dat ik veel informatie in de training al wel kende, echter paste ik deze in de praktijk niet toe. Sinds de training ben ik nu wel bewuster bezig met het toepassen van kennis die ik heb opgedaan uit bijvoorbeeld een boek, podcast of in dit geval de “Gewoon Relaxed” training. Ik kijk dan ook met regelmaat de video’s  uit de “Gewoon Relaxed” training terug.

Lola heeft mij geleerd om te herkennen wanneer ik stress ervaar en dan keuzes te maken. Daardoor kan ik die stress loslaten en weer rustig Kim zijn.

Dit programma kwam als geroepen. Ik ging te snel. De andere kant van mij had zoiets van ‘hallo! Rustig! Heb je nog wel tijd voor mij, voor jezelf?!’

Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten.

Ik had allerlei overtuigingen, ‘ik moet dit’, ‘ik moet dit nu doen’. Vermoeiend. Overal is een oplossing voor, de wereld draait ook wel door zonder mij. Ik maak me echt minder zorgen. Alles komt wel.

Erg prettig om echt met de opdrachten en mijn schrift te gaan zitten en er over te gaan schrijven. Daar heb ik veel aan gehad, ik lees het geregeld terug. Ik heb gemerkt dat ik heel erg geactiveerd werd door jouw vragen. Zet bepaald wel wat in gang.

Zo helpt deze training jou

Veel van de mensen waar ik mee werk worstelen er mee: een hoofd dat nooit stil staat. Nu is dat an sich logisch: je brein denkt nu eenmaal, net zoals je hart klopt en je longen ademen. Alleen is het niet fijn als die gedachten het over lijken te nemen. Niet nodig ook, trouwens.

Daarom is de eerste stap in coaching altijd het weer leren kennen van rust. Niet het soort van een cocktail of yogapose op het strand maar echt innerlijke rust, een stabiliteit van binnen, waarin je rustig kunt nadenken. Heb je wel eens gehad dat je helemaal relaxed was, ook al was je niet ‘aan het ontspannen’? Hoewel je het vaak pas achteraf doorhebt, ken je het vast: dat gevoel van vanzelfsprekende ontspanning. Stel dat die relaxte modus voortaan standaard is, hoe zou dat zijn?

Alles begint met rust. Vanuit daar kun je de dingen helder zien, groeit vertrouwen en ontstaat ruimte voor opgewektheid. Gewoon Relaxed gaat over het terugvinden van die innerlijke rust. Ik zeg ‘terug’ omdat je deze staat al kent, ook al denkt je drukke hoofd nu misschien nog van niet. Dat kan over drie weken anders zijn. Zullen we?

GEWOON RELAXED
€99,95
(incl. BTW)
- leer hoe je op dagbasis meer rust ervaart
- krijg inzicht in onderliggende overtuigingen van de stress in jouw leven
- ontdek je valkuilen en kom er achter hoe je voorkomt dat je er in stapt
- te volgen in eigen tijd & tempo, een jaar toegang tot het programma
- inclusief toegang tot besloten online omgeving om vragen te stellen
- tijdelijke actie: gedrukt werkboek gratis thuisgestuurd
START HIER DE TRAINING

Inhoud training

De training Gewoon Relaxed bestaat uit drie modules. Elke week krijg je toegang tot een nieuwe. Een module bevat een start, drie lessen, een afsluiting en een werkboek met informatie en oefeningen. Over drie weken weet je hoe je steeds opnieuw kiest om stress los te laten en in te wisselen voor rust.

Dit is de inhoud van de training:

Hoe, wat, waarom gewoon relaxed?

Let's go!

Dit zeggen klanten*

Voor:

  • Bij mij staat mijn hoofd nooit stil, maakt niet uit wat ik doe. Ik ben daar nog niet, ik vraag me ook wel eens af of ik die rust wel ooit zal vinden.
  • Mediteren maakt het alleen maar erger: ik wil mijn arm bewegen maar dat mag nu niet. Ik ben een paprika vergeten in de supermarkt onee ik mag niet denken.
  • Innerlijke rust oproepen? Ja, das heel lastig. Ik kan heel veel dingen bedenken maar ik ben dan nooit tot rust. Echt heel lastig. Eigenlijk kom ik er nu achter dat ik ook op vakantie niet op rust sta.
  • Ik ga zo hard. Als ik aan sta, sta ik aan. En ik ga veel te hard.
  • Zou willen dat ik mijn gedachtes kon uitschakelen, omdat ik continu met alles bezig ben.
  • Anderen kan ik heel goed advies geven, maar mijzelf niet.
  • Na een burn-out weet ik dat ik balans moet houden maar ik vind dat heel erg moeilijk.
  • Het liefst zou ik heel de dag willen slapen want dan sta ik tenminste niet aan. Vanaf dat ik wakker word sta ik aan en dat duurt tot ik in slaap val. Als al die gedachtes maar eens weg konden zijn.
  • Innerlijke stilte? Dat ken ik helemaal niet.
  • Ik zou wel eens terug willen naar zes, zeven jaar geleden, toen ik niet deze verantwoordelijkheid hoefde te dragen, toen ik rust kende.
  • Stilte is eng, voelt onwennig in mijn lijf.

Na:

  • Ik merk dat ik veel bewuster in het leven sta. Wat zou er gebeuren als zus of zo? Wat als ik het niet doe? Is dit een gewoonte? Dat soort dingen. Hoe kan ik het ’t beste aanpakken zodat ik voor mezelf meer rust creëer? Steeds checken wat er nu echt speelt.
  • Nu valt bij mij het kwartje!
  • In plaats van stress voor tentamen wist ik: ik weet waar ik het over wil hebben en ik ga dit gewoon doen.
  • Ik maak me echt minder zorgen. Alles komt zoals het komt. Ondanks dat er veel gaande is in mijn leven ben ik daar niet heel de tijd zo intens mee bezig als voorheen. Het is gewoon simpel.
  • Een heel andere ervaring dan altijd jezelf van alles opleggen.
  • Ik heb eindelijk die LEGO set gebouwd die al zo lang op zolder stond, Duveltje er bij…
  • Erg prettig om echt met de opdrachten en mijn schrift te gaan zitten en er over te gaan schrijven. Daar heb ik veel aan gehad, ik lees het geregeld terug.
  • Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten.
  • Je kunt innerlijke rust bewust oproepen, overal.

* letterlijke woorden van mijn klanten

Links: roze = hoeveelheid stress op een gemiddelde dag, voorafgaand aan de training (17 december 2021)

Rechts: roze = hoeveelheid stress op een gemiddelde dag, twee maanden later (14 februari 2022).

Start net als bovenstaande mensen vandaag met deze training en ervaar ook dat je binnen no time relaxter leeft!

Let's go!

Vragen die je (/je comfortzone) zou kunnen hebben:

Na je aankoop krijg je inloggegevens voor een digitale leeromgeving. Je hebt direct toegang tot de introductie van de training en module 1. Elke module is opgebouwd uit lessen en een werkboek. Aan de hand van video’s neem ik je mee in het ‘stappenplan’ voor het loslaten van stress en terugvinden van je innerlijke rust. In de video’s leg ik uit hoe stress werkt, waarom je het zo veel ervaart en hoe je andere keuzes maakt bij onrust. Ik licht de oefening van elke les toe zodat je snapt waarom je deze gaat maken. Aan het einde van de module krijg je huiswerk voor de rest van de week. Een samenvatting van de theorie, de oefeningen en het huiswerk vind je terug in het digitale werkboek (PDF). Je kijkt de video’s en maakt de oefeningen wanneer het jou uitkomt. Na een week krijg je toegang tot de volgende module. Zo weet je zeker dat je de flow van de lessen volgt. De training blijft een jaar toegankelijk, zodat je video’s en oefeningen kunt herhalen. Als je dat handig vindt, kun je een app installeren op je smartphone. Zo neem je het lesmateriaal gemakkelijk met je mee en kun je de video’s bijvoorbeeld in de trein of in de pauze op het werk kijken.

Ik ga uit van een grote mate van zelfstandigheid van mijn klanten. Je bent namelijk al gewoon relaxed, je bent dat alleen even vergeten. Ik leg je uit hoe je weer rust in je leven kunt vinden maar er gebeurt niets als jij daar niet voor kiest. Het is jouw leven en van niemand anders. Uiteindelijk doe je elke verandering zelf en alleen. Zoals een klant verwoordt: “Iedereen kan er aan meedoen. Als je maar bereid bent om er voor te werken.”Dus ja: je kunt dit zelfstandig & alleen. Het kan zijn dat je een accountability partner zoekt, een vriend die tegelijkertijd met jou de training volgt. Je kunt elkaar dan in de smiezen houden. En anders stuur je mij elke week je huiswerk als stok achter de deur, mag ook.

Nope. Het zijn eenvoudige oefeningen die je niet veel tijd kosten. Elke les krijg je één oefening die je maakt voordat je naar de volgende les gaat. Sommige lessen hebben een bonusoefening voor meer diepgang. Je kiest zelf of je die ook doet. Aan het einde van de module krijg je huiswerk voor die week. Dat huiswerk kost je dagelijks ongeveer vijf minuten.

Deze digitale training is bedoeld om je snel inzicht te geven in je stresspatronen en uit te leggen hoe je terugkeert naar je basis van rust. Het kan zijn dat tijdens de training dieper liggende mechanismen of hardnekkige gewoontes opkomen, die je niet in drie weken weg hebt gewerkt. Daar heb je misschien meer begeleiding bij nodig. Dat kan van mij komen of van iemand anders. Bij mij zou je het uitgebreide groepsprogramma Lekker Jezelf kunnen overwegen. Gewoon Relaxed is dan een perfect startpunt voor jou. Neem contact met me op als je de twee trainingen zou willen combineren.

Jep. Deze training werkt… mits jij dat ook doet. Als je verwacht dat je met alleen kijken naar enkele video’s een verandering in je leven kunt doorbrengen, dan kom je van een koude kermis thuis. De training is opgezet om je in beweging te krijgen en aan het denken te zetten. De vragen in het werkboek geven inzicht, de oefeningen leren je stress los te laten en rust vast te houden. Video’s bekeken en opdrachten gemaakt, maar toch geen resultaat? Mocht je binnen drie maanden na aankoop geen verschil merken in hoe relaxed je bent, stuur me dan een e-mail met de uitwerking van het werkboek. Dan krijg je gewoon je geld terug.

Ja he he, als je het idee had dat je tijd genoeg had, dan overwoog je niet deze training te volgen, wel? Punt is dit: je hebt tijd. Genoeg. Dat weet ik omdat je ook tijd hebt om:

  • Breaking Bad opnieuw te kijken
  • rond te creepen op social media
  • in het weekend in je bed te liggen stinken

Dat zeg ik zonder oordeel want hey, been there, done that (/still do that…).Tijd is niet het probleem, je innerlijke rust wel. Daar komen we een beetje bij een kip-ei situatie. Je ervaart te veel stress om een training over loslaten van stress te volgen. Eigenlijk is de vraag niet “heb ik hier tijd voor?” maar: “reserveer ik tijd voor mezelf?”. Er zitten 1440 minuten in een dag. Het is aan jou om te besluiten of je daar 1,042% (= een kwartiertje) van investeert in je gezondheid.

Heb je de training al gekocht? Log hier in bij de digitale leeromgeving:

Leeromgeving Lola Nouwens