De wijze les uit Disney’s Luca

Heb je de Disney Pixar film Luca gezien? Daar zit echt zo’n mooie wijsheid in: “Silenzio Bruno!”

Silenzio Bruno!

In de animatiefilm Luca staan twee vrienden op het punt om met een zelfgemaakte Vespa van een klif naar beneden te rijden. Luca durft niet (op zich niet heel gek), maar zijn vriendje Alberto weet hem over te halen. Dat doet hij door de innerlijke angststem het zwijgen op te leggen:

 

Luca: I can’t do it.

Alberto: You got a Bruno in your head. Don’t listen to stupid Bruno! Silenzio Bruno!

 

Luca erkent dat hij zo’n stem heeft, herhaalt de woorden van Alberto en knalt helemaal hyped up van die klif af. Weet ie in ieder geval weer dat ie leeft.

 

Hou je mond, Bruno

Vanaf dat moment gebruikt Luca het advies van zijn vriendje telkens wanneer hij ergens bang voor is.

Door de twee woorden ‘Silenzio Bruno’ in zijn hoofd te herhalen, durft Luca steeds meer. Toegegeven, het zijn niet altijd de slimste dingen – wel precies die dingen die zijn leven interessant en spannend maken.

 

Hoe heet jouw Bruno?

Jij hebt ongetwijfeld ook een Bruno in je hoofd: een stem die je er van weerhoudt alles te durven wat je zou willen. Die je vertelt dat je het toch niet kunt, vast gaat verprutsen, er maar beter niet aan kunt beginnen.

Ik ken mensen die een Sandra hebben, een Cindy en een Trisha. Vorige week had ik een kennismaking met een vrouw die de faun van Pan’s Labyrinth bij haar draagt*. Hoe heet jouw Bruno?

 

Samen dat stemmetje wegwerken?

De manier waarop ik coach lijkt wel een beetje op een Disney film: toegankelijk, kleurrijk, liefdevol en gericht op jouw happily ever after. Gevuld met muziek, hier en daar een tegeltjeswijsheid en ruimte voor een lach & een traan. Niet te ingewikkeld. Met als uitgangspunt: je bewandelt jouw eigen levenspad en speelt de hoofdrol in jouw leven.

Kritische of angstige stemmetjes in je hoofd kun je op momenten negeren met een leus als Silenzio Bruno. Weet je wat nog veel relaxter is? Als ze er helemaal niet meer zijn.

Daar kan ik je bij helpen. In mijn jaarlijkse coaching programma Lekker Jezelf leer ik je:

  • welke twee veel gebruikte technieken een totaal averechts effect hebben op de innerlijke criticus / saboteur / angststem
  • wat wel werkt en hoe je dat zelf toepast

Je hebt nog een paar dagen om je aan te melden. Dat doe je door hier een kennismaking met me in te plannen. Ik ben heel benieuwd hoe jouw Bruno heet en kijk er naar uit om ‘m samen met jou te doen verdwijnen.

 

 

Liefs,
Lola

 

*een week na de kennismaking met bovengenoemde vrouw kreeg ik van haar het volgende bericht: “Heb sinds ons gesprek daar veel over nagedacht. En ben ermee aan het oefenen.. Sindsdien is da monster uit pan minder sterk aanwezig.” Zo snel kun je dus verschil merken!

 

10x suggestions to write on a card

Over the last decade or so, we have en masse decided to stop sending handwritten cards. About six years ago Read more

Chemobrain

Chemobrain You know those hick-ups in your brain, especially when you’re tired?   Placing a cup of freshly poured coffee Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *