Feestdagoverlevingspost

feestdagen

Hoe leuk/meeeeh vind jij de feestdagen? Hier vijf tips voor als je ze verschrikkelijk vindt.

 

Feestdagen: yay or nay?

Hoe leuk/meeeeeh vind jij de feestdagen?

Dit weekend is ’t weer zo ver. Tijd voor kersttruien, kei veel eten en samenzijn met familie. Of… een paar dagen met je ziel onder je arm lopen omdat je het allemaal – om wat voor reden dan ook – 100% verschrikkelijk vindt.

Als jij meer richting die laatste categorie neigt, zijn hier een paar tips:

 

1: de feestdagen zijn gewone dagen

1: Komende zondag en maandag zijn gewoon zondagen en maandagen. Wat zou je normaal doen op zo’n dag? Hoe kun je dat dit weekend doorzetten? Zondag heerlijk uitslapen, ontbijtje op bed, sporten. Maandag vrij vanwege kerst? Ga bijvoorbeeld je persoonlijke administratie bijwerken. Plan in ieder geval iets, houd jezelf bezig.

 

2: laat de weerstand opkomen

2: Sit with it. Als je geen enthousiasme maar ook geen weerstand voelt, is het gewoon niet jouw feestdag, dat kan. Maar als je tegenop ziet, is daar een reden voor. Gebruik deze dagen eens om dat in kaart te brengen. Dat is misschien even niet comfortabel maar levert veel inzicht in jouw innerlijke ‘troep’ (wat je dan verder kunt uitpluizen en opruimen in 2023).

 

3: je hoeft het niet alleen te doen

3: Zoek een maat. Er zijn echt veel mensen van wie kerst niet zo hoeft. Vraag eens rond of er vrienden zijn die er hetzelfde in staan als jij. Jullie kunnen vast iets leuks bedenken waarmee jullie deze vrije dag invullen. Connect met mensen die dezelfde hobby’s, normen en waarden als jij hebben.

 

4: vul de feestdagen in zodat ze bij jou passen

4: Doe lekker waar je zelf zin in hebt. Je hoeft kerst niet te vieren volgens het traditionele plaatje. Stel dat jij stress krijgt van het idee een uitgebreid diner te moeten koken, dan bestel je iets of mik je een zak friet (of patat?) in de airfryer. Wel zin in samenzijn met familie maar niet in jingle bells op repeat: vanaf de 25e draait de top2000. En is twee dagen te lang, dan plan je één kerstdag, of één kerstbrunch. Of één kerstuur. Of dus niks.

 

5: hou vol, het is maar 48 uur

5: En als dat allemaal onvoldoende werkt onthoud dan: this too shall pass. Het wordt vanzelf weer dinsdag. Hou vol, wat is 48 uur op een mensenleven?

 

 

Hoe ervaar jij de feestdagen?

Liefs, Lola

 

10x suggestions to write on a card

Over the last decade or so, we have en masse decided to stop sending handwritten cards. About six years ago Read more

Chemobrain

Chemobrain You know those hick-ups in your brain, especially when you’re tired?   Placing a cup of freshly poured coffee Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *