Oefening: een keuze

Deze oefening brengt duidelijkheid, een positieve boost en super simpele keuze die je leven leuker maakt.

 

Er hangt iets in de lucht

Er hangt iets in de lucht. Een lage frequentie, één of andere maanstand, de c-regels, pollen… wat het precies is, weet ik niet. Wat ik wel weet: veel mensen voelen zich rot. Eenzaam, onrustig, laag in energie.

En het stomme is dat de wereld juist die mensen die hier gevoelig voor zijn zo hard nodig heeft! Dus voor jullie: lieve zorgzame gevoelige creatieve mooie mensen, geef ik deze oefening mee. Inclusief toestemming om nu een kwartiertje tijd te nemen voor jezelf en ‘m daadwerkelijk te maken.

 

De oefening geeft je duidelijkheid over de redenen van je onrust, een positieve boost en een keuze op welke van de twee je focust.

 

Een oefening: twee kanten van het verhaal

Neem een leeg A4tje. We gaan beide kanten beschrijven.

 

Kant A:

Schrijf op: “ik voel me rot*.” Punt.

Volgende regel: ik voel me rot en het heeft te maken met …” Schrijf over en vul aan. Je hoeft niet tot in de puntjes te weten hoe het komt. Je maakt een beginnetje met de puzzel van je gemoedstoestand.

Volgende regel: schrijf over en vul aan: “als ik heel eerlijk tegen mezelf ben weet ik al hoe het komt dat ik me rot voel en dat is …”. Deze mag je wel lekker lang aanvullen. Haal je pen niet van het papier, blijf schrijven. Zo kom je bij je onderbewustzijn.

 

Zorg dat je op één kant van het vel papier blijft. Je hoeft niets te doen met de tekst of deze drie regels.

*rot kun je natuurlijk vervangen door een woord dat beter past voor je stemming (boos, bang, leeg, moe, gefrustreerd, …).

 

Draai het vel om.

 

Kant B:

Schrijf op: “ik voel me top”.

Volgende regel: “ik voel me top op het gebied van….” Schrijf over en vul aan. Raak wat aspecten van je leven aan waarbij je wel ervaart dat het lekker gaat.

Volgende regel: eigenlijk, als ik objectief en eerlijk bij mijn leven stil sta is dat fantastisch want….” En hier ga je weer los. Als er niks komt, dan blijf rustig  zitten met je pen op het papier tot er wel wat komt. Misschien weet je één dingetje, iets heel kleins? Begin daar, met wat je wel weet. Breid vanuit daar uit.

 

 

Maak nu een keuze

Dat is het. Je hebt nu:

  • Meer duidelijkheid over onderliggende redenen waarom je je rot voelt
  • Evenveel ruimte genomen om te benoemen wat er allemaal goed gaat
  • Een keuze

 

Die keuze is: op welke van de twee kantjes focus jij? Welke kant leg je boven? Welke lees je nog eens door? Over welke praat je herhaaldelijk tegen jezelf en andere mensen? Jij kiest zelf!

 

De rottige redenen kun je met lichte nieuwsgierigheid verder onderzoeken (zelf, met een vriendin, met een coach, op retraite, tijdens een paar offline dagen of een sabbatical).

 

Er hangt liefde in de lucht

Gelukkig hangt er liefde in de lucht. Naast de pollen kun je ook die inademen. Altijd.

Waar focus jij op?

 

 

Liefs, Lola

 

 

PS bonus: je hebt ook een kwartier voor jezelf gekozen in plaats van voor anderen…. En hey, de wereld is niet vergaan! Mag je vaker doen ♡

Zo stop je met piekeren

In dit artikel leg ik je uit wat de meest gemaakte fout is bij piekeren, hoe dit het alleen maar Read more

Innerlijke rust

Leven zonder stress Wat zou er gebeuren als je besluit om geen stress meer te hebben? Als je er voor Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *