Je grootste fan

1999

“Ik weet zeker dat Brian naar mij knipoogde en niet naar Lola”, zo schreef mijn vriendin L. ruim twintig jaar geleden in haar dagboek.

Daar stonden we: twee meiden van een jaar of tien in naveltruitjes, met een verrekijker om het beter te kunnen zien. Dansend voor onze zitplaatsen, op de tribune bij het concert van de Backstreet Boys.

Wat een avond en wat waren we fan!

 

2019

Fast forward naar 2019, toen ik twee kaartjes wist te bemachtigen voor de BSB-DNA tour. Allebei hadden we een rottijd achter de rug en snakten naar een avond afleiding.

Daar stonden we weer: twee meiden van een jaar of 30 in een Brian-shirt, ongegeneerd voordringend om het beter te kunnen zien. Staand voor het podium bij het concert van de Backstreet Boys.

Wat een avond en wat werd ik weer fan!

 

Die avond voelde ik me weer even 16 en zonder zorgen. Ik vond terug wat ik een tijdje kwijt was: onbezonnen Lola.

Genietend, zonder schuldgevoel. Dansend, zonder gêne.

Scream from the top of your lungs & hands in the air – like you just don’t care.

 

Mijn lievelingsfoto

Dit is mijn lievelingsfoto van mezelf omdat ik die kant van mij hier zie.

Deze foto werd genomen in een periode waarin het niet goed met me ging.
Dat ik dagen achter elkaar binnen zat met de gordijnen dicht.
Dat ik niet at, niet bewoog en vooral: niet lachte.

 

Als het leven even tegen zit

We maken allemaal dingen mee die ons leven in de war brengen.

Ziekte, dood, verbroken vriendschappen, financiële tegenslagen, burn-out.
Gebeurtenissen met grote impact. Die er voor zorgen dat je niet meer kunt lachen. Dat je jezelf niet herkent. Even niet meer weet wie je bent.

Op zulke momenten helpt het om letterlijk en figuurlijk naar jezelf te kijken.

 

Kijk eens goed naar jezelf

Neem een foto van een moment waarop je fan was van je leven. Kijk er naar. Wie zie je? Wie was je?
Kijk nu in de spiegel.
Zie jezelf.
Weet dat jij altijd jou bent. Weet dat die persoon op die foto nog steeds bestaat. Jij bent die persoon.
Hoe ver het nu ook weg lijkt. Hoe diep die versie van jou ook weggestopt zit, beschermd tegen pijn en verdriet en angst van buitenaf.

Knipoog maar even naar jezelf, zoals Brian destijds knipoogde naar mij (niet naar jou L. – sorry, not sorry).

Hoe kun je vandaag een heel klein stapje zetten om dichter bij de persoon op de foto te komen?

 

#fangirl

Het is leuk om een fangirl te zijn. Van een band, zanger, actrice, vlogger, topchef – van welke beroemdheid dan ook. Je kunt een zomer fangirl zijn, een jaar of – zoals L&ik – je hele leven. Maar uiteindelijk doen die mensen er niet toe.

De persoon die jij in de spiegel ziet – bovenal hoop ik dat je daar fan van bent

 

Hoe ziet jouw lievelingsfoto van jou er uit? Niet die ene waar je mooi op staat of van toen je een leuke outfit droeg. Niet die ene met al je vrienden. Welke foto maakt je blij omdat het je doet denken aan hoe je bent? Ben jij vandaag diezelfde persoon? Ben je fan van jezelf?

Liefs, Lola

(geniet hier van bijna twee uur BSB – you’re welcome!)

10x stress loslaten

Wanneer je compleet vanuit innerlijke rust leeft is er geen ruimte voor langdurige stress. Toch wil dat niet zeggen dat er nooit eens stress op kan komen. Als je er voor kiest om niet toe te geven aan de stress kan één van de volgende 10 manieren je daarbij...

Innerlijke rust

Leven zonder stress Wat zou er gebeuren als je besluit om geen stress meer te hebben? Als je er voor kiest om vanuit innerlijke rust te leven?   Zou dat kunnen?   Stress is toch nuttig? Ik hoor je denken. In bepaalde situaties helpt stress, toch?  ...

Het avontuur Lego Masters

Voor alle fans van LEGO MASTERS Lieve fans, lieve niet-fans,     En toen was het 1 juni. De dag na dit grote avontuur genaamd LEGO MASTERS.     Ik kan het me nog goed herinneren, het moment dat de datum van aflevering 1 bekend werd gemaakt. 11 april pas?! Dat duurt...

Je grootste fan

1999 "Ik weet zeker dat Brian naar mij knipoogde en niet naar Lola", zo schreef mijn vriendin L. ruim twintig jaar geleden in haar dagboek. Daar stonden we: twee meiden van een jaar of tien in naveltruitjes, met een verrekijker om het beter te kunnen zien. Dansend...

2 Comments

 1. Daisy

  Hoi Lola,

  Wat beschrijf je dit mooi. Belangrijk om van jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen, Dan kun je er ook voor anderen zijn.

  …En ik ging ook even terug naar 1999 😉

  Liefs, Daisy

  Reply
  • Lola

   Hey Daisy, dankjewel voor je berichtje. Zo waar wat je zegt. Je kunt zoveel van een ander houden als je van jezelf houdt! Was jij ook een BSB-fan in 1999? Hihi zo fijn, fangirl zijn. Liefs, Lola

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *