Artikel Jan BHIC

Eerder dit jaar zou ik samen met Jan meewerken aan een item van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). De reeks interviews gaat over bekende Brabanders op hun favoriete plek in de provincie. 

BHIC reeks favoriete plekken

Jan had al gekozen waar hij op de foto wilde. Uiteraard bij de Duitse lijn, waar hij veel graffiti heeft gezet. Na enige overweging heb ik besloten om het interview door te laten gaan, juist om over Jan en zijn favoriete plek te mogen vertellen.

Zonder hem daar zijn was confronterend & verdrietig. We hadden er samen, lachend, op de foto gemoeten.

Het is een mooi stuk geworden, dat wel:

Het is bijna niet te bevatten dat iemand van 31 al zo’n erfenis nalaat. Dat ‘ons Jantje’ dat allemaal heeft bewerkstelligd”, vertelt Lola. Zelf begreep Jan alle aandacht voor zijn persoon nooit zo. “Kinderen konden vol adoratie om zijn handtekening vragen. Daar ging hij heel leuk mee om maar hij zei ook vaak: maar hoezo ben ik interessant?”

Stichting Tunnel Vision

De graffiti is gemaakt door Tunnel Vision Boxtel (stichting van Jan). Op de foto die ze voor deze piece gebruikt hebben was Jan helemaal bekaf en bezweet omdat hij pallets vol spuitbussen had gesjouwd. Hij hield er van om met, laten we zeggen, veel gezichtsexpressie foto’s te maken. Ik zou veel geven om nog zo’n selfie van ‘m te ontvangen.

Het hele item leest je op de website van het BHIC: https://www.bhic.nl/…/lego-master-lola-nouwens-ziet-jan…. Met dank voor het gesprek aan Marilou Nillesen en aan Suus Heersema voor de foto.

Liefs, Lola
Legomasters Netherlands

3 years A.D. I never expected to say this: I’m participating in a brand new television show called LEGOMASTERS! Wow. Read more

7x low energy activities

A change in your energy levels Going through treatment can drastically change your energy levels. In a few months, I Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *