Hoe vaak doe jij dingen waar je helemaal geen zin in hebt?

Als mensen jou omschrijven gebruiken ze steevast het woord ‘zorgzaam’. Er voor anderen zijn vind jij een vanzelfsprekendheid. Jouw eigen plannen en wensen? Die komen op de tweede plaats. Of de derde, tiende, honderdste. Je agenda staat vol met afspraken en to-do’s voor anderen, maar je hebt geen tijd om een boek te lezen.

De afgelopen jaren doe je vooral wat er van je verwacht wordt. Daar wordt het leven niet per se leuker van. Als je hier met vrienden over praat zeggen ze dat je je niet zo druk moet maken en ‘gewoon lekker jezelf’ moet zijn. Maar hoe doe je dat?

Wie ben je überhaupt? Wat voor leven past bij jou? En wat als blijkt dat de norm van de maatschappij anders is en je omgeving je maar raar vindt?

Lekker Jezelf 2022 is al gestart. Dit traject is inzetbaar voor groepen tussen 4 en 8 personen. Neem contact op voor mogelijkheden en kosten.

Lekker Jezelf

Natuurlijk ben je al jezelf. Sowieso, vanbinnen, en daarnaast ongetwijfeld wanneer je bij fijne mensen bent of alleen in je kamer ronddanst. Of je altijd en lekker jezelf bent, dat is een andere vraag. Durf je overal te zeggen wat je vindt? Word je blij van de dingen waar jouw dagen zich mee vullen? Vind je jezelf te gek?

In dit groepsprogramma leer ik je in drie maanden hoe je overal & altijd de rust en het vertrouwen kunt ervaren om helemaal jezelf te zijn en daar van te genieten. Hoe je stopt met aanpassen en je kleiner maken. Dat je eerst zelf gelukkig kunt en mag (!) zijn en dat dit niet ten koste gaat van het geluk van anderen. Hoe je loslaat wat niet meer bij je past en voortaan leeft zoals jij wil.

In dit programma leer je:

 • die stemmetjes in je hoofd begrijpen en stil te krijgen
 • te stoppen met streng te zijn voor jezelf
 • kappen met emoties van anderen over te nemen
 • een beetje meer schijt te hebben aan wat mensen van je vinden
 • gebeurtenissen uit het verleden te accepteren en vooruit te kijken
 • krachtig en bewust jezelf op #1 zetten
 • er achter komen waar je écht van geniet
Inschrijving gesloten

Quotes van klanten:

Ik koos voor Lekker Jezelf vanwege de titel, omdat het goed voelde en vanwege het vertrouwen in jou (Lola). Jij bent geen therapeutisch iemand, je denkt niet hokjes “oh je bent dit? Dan doen we dit. Je bent dat? Dan doen we dat!” daar was ik klaar mee. Van jou mogen we naar onszelf kijken en het zelf uitpluizen, wat je fijn vindt en wat voor je werkt. Jij geeft suggesties en handvatten maar geen kant-en-klare oplossing. Je zegt niet dat iets per se voor je werkt. Misschien werkt het ene wel en het andere niet. Door het programma leer je jezelf beter kennen, omdat je zelf aan de slag gaat. Met handvatten, zonder regeltjes.

In het verleden heb ik een psycholoog gehad, dat klikte heel goed, maar ik liep weer tegen dingen aan en ik kwam op een wachtrij. Lola volg ik op Instagram waar ze op een dag een tekst postte die aansloot op de dingen waar ik tegenaan liep. Ik dacht meteen ‘ik vraag het gewoon’.

Het groepje was zo fijn. Iedereen worstelt met andere dingen en tegelijkertijd kan iedereen zich in elkaar verplaatsen. Dat creeert een bijzondere en diepe band. Als we elkaar op straat zouden passeren, zouden we wellicht doorlopen en je leert elkaar zo op een andere manier kennen. We kennen de brave-mutsje-kant en de stoere-badass-kant. Ik heb nog steeds contact met het hele groepje.

Ik had allerlei overtuigingen, ‘ik moet dit’, ‘ik moet dit nu doen’. Vermoeiend. Overal is een oplossing voor, de wereld draait ook wel door zonder mij. Ik maak me echt minder zorgen. Alles komt wel.

Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten.

Ondanks dat er heel veel gebeurt in mijn leven ben ik er niet heel de tijd zo intens overal mee bezig als voorheen. Ik kan meer loslaten, genieten van nu. In plaats van constant bezig zijn met planningen voor morgen, volgende week, volgend jaar. Ik vergat het nu.

Ik kom er nu achter dat het in sommige vriendschappen gewoon niet meer past om in elkaar te investeren. En dat het oké is om elkaar dan te laten gaan. Daar ben ik al langere tijd mee bezig, maar sommige mensen bleef ik toch wat bij hangen.

Voor het programma kon ik niet zo makkelijk meebewegen met veranderingen in het leven. Ik heb geleerd hoe ik met mijn emoties om kan gaan. Wat ik voorheen als moeilijk en lastig ervaarde daar kan ik nu een uitdaging in zien, iets dat niet per se negatief is.

Simpel, niet moeilijk denken. Gewoon simpel. Ik kijk weer positief naar dingen en heb vertrouwen. Sommige dingen hadden gewoon zo moeten zijn.

De maatschappij verwacht veel, ik was heel de dag bezig aan die verwachtingen te voldoen. Dankzij de coaching van Lola ben ik dichter tot mezelf geraakt en neem ik belangrijke beslissingen met gemak. Steeds kies ik wat bij mij past. Daardoor zit ik goed in mijn vel. Ik voel me echt meer mezelf.

Ik heb mezelf altijd gezien als een gesloten persoon. Zo ben ik nu eenmaal, dacht ik. Nu weet ik dat ik er voor kan kiezen om mensen te vertrouwen. Het lucht op om te delen wie ik ben en wat ik wel of niet prettig vind. Het maakt mijn leven een stuk gemakkelijker.

Hoe zou je leven er uit zien als je helemaal 100% jezelf was?

Als je geen maskers meer had, “dit hoor ik te doen” verleden tijd was en opmerkingen van anderen niet bepaalden hoe jij je de hele dag voelt?

Lekker Jezelf gaat over een leven leiden dat bij jou past. De touwtjes in handen nemen, bewust en vol zelfvertrouwen keuzes maken. Al na de eerste bijeenkomst weet je hoe je rust vindt en ruimte maakt voor creativiteit, plezier en persoonlijke groei.

Het is afgelopen met jezelf wegcijferen. Stress en zorgen ruilen we in voor rust en plezier. Ik leg je uit hoe je ongelooflijk veel van jezelf houdt. Pas dan kun je er namelijk oprecht en duurzaam voor een ander zijn.

Het maakt me niet uit wanneer & waarom je bent begonnen met je aanpassen. Wat belangrijker is, is dat je nu kiest om daar mee op te houden. Na het volgen van Lekker Jezelf weet je weer wie je bent en hoe je dagelijks jouw leven wil leven. Je staat stevig in je schoenen, geeft met gemak grenzen aan en durft kleine en grote beslissingen over je leven te nemen.

Ervaringen van eerdere deelnemers:

Omdat ik zo hard ben voor mezelf vond ik het moeilijk om aan het programma te beginnen. Zo blij dat ik het gedaan heb, want nu ben ik zo veel aardiger voor mezelf. Niet #doeslief voor een ander, maar #doeslief voor mijzelf, zegmaar. Ik kies momenten dat ik lekker alleen ben en kan daar intens van genieten.

Ik heb geleerd om eindeloze discussies af te kappen. ‘jij denkt wat jij denkt, ik heb mijn overtuigingen. Als het werkt voor jou, prima, maar dit werkt voor mij. Punt.’ Simpel, niet moeilijk denken, gewoon simpel.

Samengevat is Lekker Jezelf voor mij: rustig met beide benen op de grond jezelf durven uitdragen. Ondanks dat er heel veel gebeurt in mijn leven ben ik er niet heel de tijd zo intens overal mee bezig als voorheen. Ik kan meer loslaten, genieten van nu. In plaats van constant bezig zijn met planningen voor morgen, volgende week, volgend jaar. Ik vergat het nu. En dat is nu weer terug.

Lola is vooral heel erg persoonlijk, laat mij heel erg denken, vult niks voor mij in. Ze laat mijn gedachtes emoties maar ook beelden ervaren waardoor ik me kan verplaatsen in situaties en daar mee om kan leren gaan. Lola heeft mij geleerd om te herkennen wanneer ik stress ervaar en dan keuzes te maken. Daardoor kan ik die stress loslaten en weer rustig Kim zijn.

Ik heb altijd behoefte gehad om andere mensen te helpen en mezelf dan op nummer twee te zetten of lager. Daarmee geef ik steeds een stukje Kim weg, waardoor ik niet helemaal mezelf kan zijn en dat kost energie. Ik kan er dan ook niet compleet voor een ander zijn. Het is ok om er voor mijzelf te zijn, als dat voor mij past. Na ongeveer 2 weken na de eerste sessie merkte ik al verschil.

Ik heb gemerkt dat ik heel erg geactiveerd werd door jouw vragen. Zet bepaald wel wat in gang. Ik vond het prettig om echt met die opdrachten en mijn schrift te gaan zitten en er over te gaan schrijven. Net nog terug zitten lezen. Daar heb ik veel aan gehad. Alleen loop ik soms vast en in een groepje kan ik dan op een gegeven moment zeggen: ‘o wacht, dát is het voor mij!’.Ondanks een lastige situatie thuis, die alleen maar lastiger wordt, weet ik ‘dit is niet mijn verantwoordelijkheid’. Ik kan er alleen maar zijn en dat is voldoende. Vooral ben ik veel liever voor mezelf.

Lekker Jezelf was eigenlijk relatietherapie met mijzelf. Dit programma kwam als geroepen. Ik ging te snel. De andere kant van mij had zoiets van ‘hallo! Rustig! Heb je nog wel tijd voor mij, voor jezelf?!’

Ik zeg steeds meer nee. Vraag mezelf af wat er gebeurt als ik nee zeg. En ik merk vaker op wanneer anderen hun probleem in mijn mooie rozentuin leggen en weet nu dat ik het dan niet hoef op te lossen. Ik hoef niet altijd te helpen. Ik hoef niet altijd ‘ja’ te zeggen. Uiteindelijk sta ik op nummer 1. Ik wist dat al wel, maar af en toe vergat ik dat.

Ik vond het super fijn dat het in een groep was. Ik was niet de enige, mocht lekker mezelf zijn, kon gewoon lekker janken. Het was op sommige fronten heel confronterend maar dat was even nodig. Ik weet niet of dat fijn is voor iedereen, maar als je meedoet aan dit programma dan sta je daar voor open want dan weet je ‘wat ik nu doe, werkt niet’.

Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten. Wat ik voorheen als moeilijk en lastig ervaarde daar kan ik nu een uitdaging in zien, iets dat niet per se negatief is.

Lekker Jezelf is voor mensen die zich veel aantrekken van de buitenwereld, van wat andere mensen van ze vinden. “Wat zou die van m’n jurkje vinden”, “wat vindt die van m’n kapsel”… Dat is totaal niet belangrijk.Het programma is wel echt voor mensen die serieus iets met zichzelf willen. Die echt van zichzelf willen houden. Ze moeten er niet te sarcastisch/cynisch in staan ‘ik geef het wel een kans’, want dan werkt het niet. Je moet er voor open staan. Voor mannen en vrouwen die twijfelen aan zichzelf. Iedereen kan het doen. Als je maar bereid bent om er voor te werken.

Dit gaan we bespreken

Lekker Jezelf 2022 is reeds gestart. Je kunt niet meer aansluiten. Zeker weten dat je er in 2023 op tijd bij bent? Meld je aan voor de nieuwsbrief (scroll naar beneden op deze pagina).

In een kleine groep bespreken we alle thema’s en tools die je helpen steeds meer te ontdekken wie jij bent, dat uit te dragen en zo meer levensgeluk te ervaren. Ik zet je flink aan het werk: dit is een uitvoerig programma met veel info & een uitgebreid werkboek.

Het curriculum is opgedeeld in zes modules met 30 lessen en ziet er als volgt uit:

(klik op het pijltje voor de inhoud van de modules en lessen)

Les 1: Introductie & welkom

– Start van de cursus- Uitleg over het curriculum- Hoe je het meest uit deze cursus haalt

Les 2: Jouw verhaal

– Ontmoet je medestudenten- Het verschil tussen leven naar een verhaal over jou en leven vanuit jezelf- Hoe jouw verhaal je in de weg zit

Les 3: De vijf pilaren van Lekker Jezelf zijn

– Wat betekent ‘lekker jezelf zijn’ überhaupt?- Het verschil tussen jezelf zijn en lekker jezelf zijn- Welke vijf pilaren de basis vormen van lekker jezelf zijn- Hoe je bij twijfel en lastige situaties altijd terug kunt vallen op die vijf pilaren- Welke drie middelen je gebruikt om steeds meer lekker jezelf te zijn

Les 4: Innerlijke rust

– Over innerlijke rust- Het verschil tussen interne en externe stilte- Hoe je meer innerlijke rust kunt ervaren

Les 5: Innerlijk weten & bewust keuzes maken

– Hoe het innerlijk weten je helpt bewust keuzes te maken- Hoe je dat innerlijk weten herkent- Het verschil tussen ratio, gevoel, intuïtie en innerlijk weten- Op welke drie plekken in je lichaam dat weten zich bevindt

Les 6: Weerstand & vertrouwen

– Hoe je weerstand herkent en loslaat- Hoe je vertrouwen houdt in je proces- Het verschil tussen weerstand en een bewust ‘nee’

Les 7: Over het ego

– Wat het ego is en waarom het belangrijk is dat te weten- Hoe je ego je beschermt… en tegenhoudt- Ego vs innerlijk weten: zo herken je wie er aan het woord is

Les 8: Innerlijke criticus en andere troep

– Over de innerlijke criticus- Welke ‘troep’ er nog meer in de weg zit om lekker jezelf te zijn- Hoe je van die criticus en troep af komt

Les 9: Onbewuste overtuigingen

– Over onbewuste overtuigingen: wat is het, hoe werkt het?- Hoe onbewuste overtuigingen je tegenhouden- Hoe je ze herkent en liefdevol onderzoekt- Welke vier aspecten er nodig zijn om overtuigingen los te laten- Hoe je zorgt dat nieuwe overtuigingen blijven hangen

Les 10: Lekker Jezelf met ADHD, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, kanker

– Over vastgestelde en vermoede diagnoses zoals ADHD, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, kanker (chemobrein)- Hoe de maatschappij soms naar kan zijn en hoe je daar mee om gaat- Het verschil tussen diagnose, stempels & onbewuste overtuigingen

Les 11: Onvoorwaardelijk van jezelf houden

– Kenmerken van onvoorwaardelijke liefde en hoe je voorwaardelijke liefde herkent- Hoeveel tijd je nodig hebt om jezelf heel leuk te vinden- Welke vijf talen van liefde er zijn en hoe je die inzet om meer lekker jezelf te worden- Over #selflove maar dan echt

Les 12: Tijd & prioriteit voor jou

– Hoe je zorgt dat jij weer jouw prioriteit bent- Hoe je meer tijd voor jezelf krijgt- Minder online, minder bereikbaar, minder telefoon: hoe bereik je dat?

Les 13: Imago, identiteit & reputatie

– Waarom je het wel belangrijk zou moeten vinden wat anderen van je denken- Het verschil tussen imago, identiteit & reputatie- Hoe je weet of je imago, identiteit & reputatie met elkaar overeenkomen- Hoe je zorgt dat ze meer overeenkomen en waarom je dat wil

Les 14: Actief & bewust leven

– Hoe je weer zelf gaat bepalen hoe jouw leven er uit ziet, ook in situaties waarin je denkt dat je niets kunt veranderen- Hoe ‘leven in het nu’ niet iets zweverigs is maar juist heel praktisch en down to earth– Hoe je van passief & reactief naar actief & bewust leven gaat

Les 15: Omgaan met emoties

– Wat emoties zoals woede, verdriet, onmacht je vertellen- Hoe je met emoties om kunt gaan, zonder ze weg te stoppen of je te laten overnemen- Ruimte creëren door opgekropte gevoelens los te laten

Les 16: Omgaan met oordeel & verwijt

– De vier belangrijkste vragen om te stellen bij oordeel & verwijt- Voorbeeldzinnen om ruimte te creëren tijdens situaties- Hoe je zorgt dat je je niet dagen rot voelt na een discussie- Hoe de vijf pilaren je helpen op elk moment jezelf te blijven

Les 17: Omgaan met verdriet & angst van een ander

– Het verschil tussen er zijn voor een ander en het verdriet van een ander overnemen- Emoties van de ander bij de ander laten- Waarom troosten soms asociaal is

Les 18: Complimenten en verbinding aanvaarden

– Hoe je complimenten in ontvangst neemt- Wat je kunt doen als je dat nog lastig vindt- Wat als je verbinding eng vindt

Les 19: Loslaten en aantrekken van mensen

– Wie zijn er in je leven en waarom?- Hoe laat je mensen los die eigenlijk niet meer bij je passen?- Hoe trek je nieuwe mensen aan?

Les 20: Verstoringen in interacties

– Veel voorkomende verstoringen in contact met anderen- Onder andere: wegcijferen, pleasen, manipuleren, onwaarheden uitspreken, energie weggeven- Hoe herken je deze verstoringen en wat veroorzaakt het?

Les 21: Lekker Jezelf blijven bij tegenslag

– Je weet nu hoe je lekker jezelf bent wanneer je alleen bent en wanneer je bij anderen bent. Hoe ga je om met gebeurtenissen?- Hoe blijf je jezelf when shit hits the fan?

Les 22: Betekenis geven aan gebeurtenissen

– Hoe oordeel over situaties los te laten- Taalgebruik om omstandigheden lichter te maken- Voorbeeldvragen om je snel en eenvoudig uit een negatieve spiraal te halen

Les 23: Voorbereiden op het leven

– Het verschil tussen voorbereiden en doemscenario’s bedenken- Wat je wel en wat je beter niet kunt voorbereiden- De enige vraag die je moet stellen bij angst voor de toekomst- Waar je voor moet oppassen bij het voorbereiden

Les 24: Je plaats innemen in de wereld

– Hoe je stopt met jezelf klein maken- Wat jouw voordeur en een podium voor 1000 mensen met elkaar gemeen hebben

Les 25: Spelen met je comfortzone

– Waarom het opzoeken en oprekken van je comfortzone heel nuttig is (en dat het niet betekent dat je ineens allerlei gekke dingen moet gaan doen)- De grootste valkuil bij veranderingen- En hoe je die voorkomt

Les 26: Steeds meer jou zijn

– We onderzoeken wat er nog als laatste puntjes in de weg zit
– En hoe je daar de komende tijd zelf verder mee aan de slag gaat
– Hoe je op tijd herkent dat je in oude patronen dreigt te vallen

Les 27: Het doel van het leven

– Wat het doel van het leven is
– Hoe je daar invulling aan geeft

Les 28: Dankbaarheid

– Wat dankbaarheid nou precies inhoudt (en dat is niet: alles positief bestempelen)
– Hoe het wetenschappelijk bewezen bijdraagt aan geluk
– Hoe je het gemakkelijk kunt gaan uitoefenen

Les 29: Het leven vieren

– Waarom je het leven niet alleen op verjaardagen zou mogen vieren
– Hoe je het leven viert, ook zonder grootse dingen
– Welke kleine stappen je kunt zetten om je leven dagelijks leuker te maken

Les 30: Blijvend kiezen om jouw leven te leven

– Tips en oefeningen om de komende tijd verder te ontwikkelen
– Afsluiting
– Een praktische herinnering aan je keuze om jezelf te blijven

Na module 3 en 6 hebben we een werksessie waarin we de stof en het werkboek tot dan toe doorlopen.

Lekker Jezelf:

 • is een allesomvattend programma over rustig, krachtig & bewust leven
 • met handvatten waar je de rest van je leven op terug kunt vallen
 • volg je veilig & vertrouwd vanuit huis
 • samen met anderen die met gelijke kwesties bezig zijn

Het groepsprogramma bestaat uit:

 • 20 uur coaching, verspreid over:
  • een individuele coaching sessie
  • zes workshops in een klein groepje (6 personen)
  • twee interactieve werksessies
  • een terugkomdag in het najaar van 2022 (datum wordt t.z.t. bekend gemaakt)
 • een uitgebreid werkboek vol met oefeningen, geprint & thuisgestuurd
 • toegang tot een besloten online omgeving om vragen te stellen (geen Facebook groep maar een eigen aparte leeromgeving)
 • opnames van alle workshops beschikbaar gedurende heel 2022

Als bonus krijg je:

 • 50% korting op aanvullende 1:1 coaching gedurende heel 2022
 • €75 korting op creatief evenement Bouw Aan Jezelf
 • levenslang korting op mijn nieuwe cursussen (want bestaande klanten hebben altijd een streepje voor)

Opmerkingen en vragen die ik meestal krijg:

Online coaching heeft veel voordelen. Je logt gemakkelijk in vanuit je veilige omgeving. Lekker in je pyjama met je konijn of kat op schoot. Ik neem de sessies op, dus mocht je een keertje missen dan kun je nog zes maanden terugkijken. Bovendien zijn we niet afhankelijk van regels & lockdowns.Soms vinden mensen het een spannend idee om in een groep gecoacht te worden. In de praktijk blijkt het contact met anderen te zorgen voor herkenning en bemoedigend te werken. Sommige deelnemers hebben jaren later nog contact met elkaar. Bovendien deel je alleen waar jij je prettig bij voelt. En, belangrijk: what happens in Lekker Jezelf, stays in Lekker Jezelf.Ik ga uit van een grote mate van zelfstandigheid van mijn klanten. De meeste oefeningen maak je buiten de sessies om. Het kan dan heel fijn zijn om met iemand uit de groep af te spreken bij elkaar in te checken, zo ben je elkaars stok achter de deur.

Waarom zou je niet mogen janken? De essentie van deze training is nu net: als jij moet janken, dan moet je janken. Simpel.We gaan niet wroeten in het verleden. Er komen wel serieuze onderwerpen aan bod en soms valt er dan een traan. Huilen is gewoon iets wat we wel eens doen, net als niezen en hoesten. Maken we geen big deal van.Meestal lachen we trouwens vooral veel, want persoonlijke ontwikkeling hoeft helemaal niet zwaar te zijn.

In 2019 heb ik het programma Lekker Jezelf ontwikkeld. Het is onder andere gebaseerd op Unique Leading, cognitieve gedragstherapieën zoals RET, theta healing, NLP, de filosofie van Spinoza en ervaringen met 1:1 klanten.Door ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven weet ik hoe het is om:

 • je alleen te voelen
 • te worstelen met energiepieken en -dalen
 • onbegrip te ervaren uit je omgeving
 • het gevoel te hebben niet meer te weten wie je bent
 • zoveel stress te hebben dat je bang bent nooit meer te kunnen lachen

Ik weet ook hoe dit om te draaien. Heel veel van jezelf te gaan houden, alle maskers af te doen en in rust te genieten van het leven.Mijn masterdiploma in Communicatie- en Informatiewetenschappen en jarenlange ervaring met het verzamelen, analyseren en toepassen van informatie helpen me heel duidelijk aan jou over te brengen wat er precies voor nodig is om ‘lekker jezelf’ te zijn.In 2010 specialiseerde ik mij in Gezondheidscommunicatie 2.0. Ik weet hoe ik de voordelen van e-health kan inzetten. Kennis over gezond leven maak ik op een toegankelijke manier beschikbaar. In 2021 rondde ik de opleiding Unique Leading af. De kern van deze coachingsopleiding is ontspannen en bewust je eigen pad kiezen. Dit sluit perfect aan bij mijn filosofie. Want als jij niet jezelf bent, wie dan?

Ik vertel je niet hoe jij de shit in je leven op moet lossen. In plaats daarvan leer je ik je hoe je dat zelf uitzoekt. Daardoor is de Lekker Jezelf filosofie de rest van je leven bruikbaar.Het leven blijft het leven. Dus ja: er zal best nog iets gebeuren waar je verdriet of woede van ervaart. Ongetwijfeld ga je nog tegen problemen aanlopen. Mijn doel is dat je in al die omstandigheden weet hoe je blijft staan. Ik leer je rustig emoties ervaren, grenzen bewaken en relativeren. Ik leg uit wat van jou is en wat niet, waar je wel en waar je niet iets mee doet.Op korte termijn ga je verschil merken in hoe aardig je voor jezelf bent, dat je meer lacht en dat het leven lichter voelt.Als je binnen een maand na de start van het programma geen verschil merkt, ondanks dat je bij de workshops bent geweest en de oefeningen hebt gemaakt, krijg je het volledige aankoopbedrag van me terug.

Er zijn geen aparte lessen over bijvoorbeeld romantische relaties of loopbaanvragen. Het hele punt van Lekker Jezelf is namelijk nu net dat ik je niet help met één kleine kwestie oplossen, maar dat we de onderliggende redenen onderzoeken.Twijfel je of je een relatie of vriendschap moet verbreken? Laten we het dan eerst eens hebben over waarom je in die relatie zit. Wat houdt je tegen om weg te gaan? Waar ben je bang voor als je blijft? Wat gaat er om in dat mooie en overactieve hoofd van je?Overweeg je een carrière switch? Oke, leuk, wat haat je aan je huidige baan? Wat leer je daardoor over jou? Durf je te dromen van een topbaan of ga je vermoedelijk weer voor de veilige weg? Waarom is dat? Wat heb je nodig om ook op je werk lekker jezelf te zijn, zodat je niet 40 uur per week een rol hoeft te spelen?Deze vragen stel ik tijdens de groepsbijeenkomsten en in het werkboek. Als je wil kunnen we er ook op inzoomen tijdens een 1:1 sessie.Met lichte en liefdevolle nieuwsgierigheid onderzoeken we steeds wat voor processen er bij jou gaande zijn. Dat maakt dat je leert om zelfstandig keuzes te maken. Keuzes die voor jou werken en niet voor ‘de maatschappij’ of ‘je omgeving’.Dat vraagt nu wat werk, maar betaalt zich uit in kennis en vaardigheden die je een leven lang inzet en een onwijs diep begrip van wie je bent. Over het algemeen weten deelnemers aan het einde niet eens meer wat ze bij de intake als ‘problemen’ hadden benoemd.

Mijn advies is om minimaal twee uur per week te reserveren. De ene week voor de online groepssessie, de andere week om aan je huiswerk te werken. In de praktijk plannen deelnemers meer tijd in:

 • omdat de oefeningen inzicht geven en inzicht leuk is,
 • omdat ze dit keer echt een verandering door willen voeren in hun leven,
 • omdat ze merken dat hun tijdsinvestering zich terugbetaalt in rust & levensgeluk

Verder krijg je soms een kleine oefening (5 minuten) die je elke dag uitvoert of moet je iets voorbereiden voor een sessie (15 minuten).Het hele programma loopt ongeveer drie maanden, maar vaak zie ik dat deelnemers ook lang daarna nog bezig zijn met de stof. Je kunt opnames opnieuw bekijken en hebt een geprint werkboek om in te bladeren en schrijven.Je hebt de tijd, dat sowieso. De enige vraag is of je die voor jezelf durft te reserveren. De ervaring leert dat al die mensen waar jij je nu druk om maakt (partner, kinderen, werkgever) het alleen maar tof vinden dat je eindelijk eens voor jezelf kiest. Uiteindelijk hebben zij er ook baat bij als jij lekker in je vel zit.

I know. Je moet op de kinderen passen, speelt van alles in het gezin, er zit een verhuizing aan te komen en je volgt ook al een cursus mindfulness op het werk…Weet je wat het is? Het komt nooit goed uit.Na de omstandigheden die je nu tegenhouden komen er weer andere. En dan weer andere. En dan weer andere. Zo ben je vijf jaar verder en leid je nog steeds niet het leven dat bij je hoort. Klinkt nu overdreven, maar ga maar eens na hoeveel plannen en wensen je al jarenlang hebt. Dat effect heeft de waan van de dag gewoon.Ik gun het je zo dat je die plannen en dromen achterna gaat. Dat hoeft echt niet van de één op de andere dag, zoals je altijd in tijdschriften leest (“ze zag het licht en gooide haar leven om!“). Het begint wel met een hele bewuste keuze om een proces in gang te zetten. Niet om jou als mens te veranderen, maar om je gewoontes, gedachtes en gedrag te veranderen. Lekker Jezelf brengt dat balletje aan het rollen.

Dit zeggen mijn klanten*

* dit zijn hun letterlijke woorden

Voor:

 • Ik kan soms enorm ontdaan zijn door wat er met een ander gebeurt. Als je dan iemand in paniek en gefrustreerd aan de lijn hebt en niet kunt helpen of doordringen, is dat superzwaar. Je wilt helpen, maar dat gaat niet.
 • Ik reageer erg sterk op emoties van anderen en kan het moeilijk loslaten. Daar zou ik graag aan werken, dit kost me namelijk hoopjes energie, die in een zwart gat verdwijnen.
 • Mijn collega straalt en geeft altijd zoveel rust… die heeft het in de loop der jaren ook geleerd… dat zou ik ook willen.
 • Om één of andere reden twijfel ik altijd over alles. Ik durf niet zo goed op mij te vertrouwen.
 • Met alle drukte van de opstart van de zaak en de steeds veranderende maatregelen en de gevolgen ervan verlies ik mezelf nog al vaak de laatste tijd.
 • Eigenlijk loop ik continu op m’n tenen.
 • Af en toe voel ik me zo’n balletje dat in een flipperkast heen en weer wordt geschoten.
 • Soms wil ik op straat huppelen, maar dan zegt mijn vriend altijd “doe effe normaal…”.

Na:

 • Sinds Lekker Jezelf durf ik grote stappen te nemen. Ik ben bijvoorbeeld gestopt met werken voor de baas. Deze baan kostte me zo veel energie. Een maand na het programma heb ik gezegd: ik wil dit niet meer, ik kies voor mezelf, ik kies voor rust.
 • Ik ben trots op mezelf, blij met mezelf, tevreden met mezelf.
 • Tegenwoordig laat ik meer dingen los en kan ik meer met de dag leven. Nog meer genieten van de momenten en stil staan bij die momenten. Het heeft even geduurd, maar voor mijn gevoel ben ik er nu. Ik krijg veel meer energie ook.
 • Ik zit in een lastige persoonlijke situatie, waar ik nu van weet ‘dit is niet mijn proces of verantwoordelijkheid’. Ook al is de situatie zelf niet veranderd, ik heb veel meer rust.
 • Na het volgen van Lekker Jezelf ben ik veel liever voor mezelf. Na een zware dag geen wekker zetten, kijken hoe de ochtend loopt, lekker met een krantje gaan zitten… daar had ik voorheen soms moeite mee maar doe ik nu als vanzelf.
 • Het voelt ook als een stukje “verwerking” van de “oude” periode en dat voelt goed!
 • Ik kom er nu achter dat er ook mensen zijn die het juist leuk vinden dat ik ben wie ik ben. Er komen ineens nieuwe mensen in mijn leven.
 
 

Lekker Jezelf 2022 is al begonnen. Je kunt niet meer aansluiten. 

Je kunt vandaag nog starten met de videotraining Gewoon Relaxed. In drie weken leer je steeds weer opnieuw kiezen voor rust. Dat brengt ruimte en energie. Start hier.