Groepsprogramma Lekker Jezelf

Als mensen jou omschrijven gebruiken ze steevast het woord ‘zorgzaam’. Er voor anderen zijn vind jij een vanzelfsprekendheid. Jouw eigen plannen en wensen? Die komen op de tweede plaats. Of de derde, tiende, honderdste. Als je heel eerlijk naar jezelf bent, weet je dat dit zo niet langer gaat. Maar hoe laat je die stress, zorgen en altijd aanwezige gedachten los? Dat is waar ik om de hoek kom kijken. Ik leer je hoe je rust vindt en kei veel van jezelf gaat houden. Na het volgen van Lekker Jezelf is het vanzelfsprekend dat jij op de eerste plaats komt!

Lekker Jezelf is een online groepsprogramma. In drie maanden leer je loslaten wat niet meer bij jou past en hoe je helemaal lekker jezelf bent. Fijn & makkelijk vanuit je eigen omgeving en in contact met gelijkgestemden. Je krijgt een werkboek met oefeningen, zodat je wat je geleerd hebt meteen in de praktijk kunt brengen.

We staan uitgebreid stil bij keuzes maken, innerlijke rust, weerstand en vertrouwen bij veranderingen, onbewuste overtuigingen, tijd & prioriteit voor jezelf, hoe je jouw plaats in de wereld inneemt. We bespreken thema’s zoals: ADHD/ADD/HSP et cetera in relatie tot jezelf zijn, emoties toelaten, omgaan met oordeel/verwijt/verdriet/angst van de ander, wat het doel van het leven is, hoe je omgaat met en voorbereidt op spannende gebeurtenissen.

4 januari 2022: alle info & data online
15 januari 2022: inschrijving geopend
7-18 februari 2022: intakegesprekken 1:1
maart-mei 2022: Lekker Jezelf 2022

Ervaringen

Dit zeggen anderen:

Sinds Lekker Jezelf durf ik grote stappen te nemen. Ik ben bijvoorbeeld gestopt met werken voor de baas. Deze baan kostte me zo veel energie. Een maand na het programma heb ik gezegd: ik wil dit niet meer, ik kies voor mezelf, ik kies voor rust.

Voor het programma kon ik niet zo makkelijk meebewegen met veranderingen in het leven. Ik heb geleerd hoe ik met mijn emoties om kan gaan. Wat ik voorheen als moeilijk en lastig ervaarde daar kan ik nu een uitdaging in zien, iets dat niet per se negatief is.

Ik koos voor Lekker Jezelf vanwege de titel, omdat het goed voelde en vanwege het vertrouwen in jou (Lola). Jij bent geen therapeutisch iemand, je denkt niet hokjes “oh je bent dit? Dan doen we dit. Je bent dat? Dan doen we dat!” daar was ik klaar mee. Van jou mogen we naar onszelf kijken en het zelf uitpluizen, wat je fijn vindt en wat voor je werkt. Jij geeft suggesties en handvatten maar geen kant-en-klare oplossing. Je zegt niet dat iets per se voor je werkt. Misschien werkt het ene wel en het andere niet. Door het programma leer je jezelf beter kennen, omdat je zelf aan de slag gaat. Met handvatten, zonder regeltjes.

Ik laat me minder snel verleiden tot negatieve denkprocessen en ik stap snel uit bepaalde patronen. Mijn interactie met anderen is verbeterd, wat soms kan betekenen dat ik er bewust voor kies om bepaalde mensen wat meer op afstand te houden. Ik schiet minder snel in frustratie, negatieve gedachten of emoties blijven minder lang hangen en ik krop minder dingen op. En: ik durf steeds meer mezelf te laten zien aan anderen.

Al na de eerste workshop merkte ik verandering op. Ik ben me veel sneller bewust van mijn innerlijke criticus. Daardoor kan ik deze makkelijk loslaten. Het programma sloot goed aan bij een aantal thema’s waar ik zelf al mee bezig was (namelijk wie ben ik eigenlijk zelf – zonder alle overtuigingen, aannames enz. die mij door anderen verteld zijn, hoe kan ik meer tijd maken voor mezelf en mezelf als prioriteit zien, hoe kan ik zorgen dat mijn energie bij mij blijft i.p.v. bij al die anderen, enz.).

Lola heeft mij geleerd om te herkennen wanneer ik stress ervaar en dan keuzes te maken. Daardoor kan ik die stress loslaten en weer rustig Kim zijn.

Dit programma kwam als geroepen. Ik ging te snel. De andere kant van mij had zoiets van ‘hallo! Rustig! Heb je nog wel tijd voor mij, voor jezelf?!’

Ik had allerlei overtuigingen, ‘ik moet dit’, ‘ik moet dit nu doen’. Vermoeiend. Overal is een oplossing voor, de wereld draait ook wel door zonder mij. Ik maak me echt minder zorgen. Alles komt wel.

Ik had allerlei overtuigingen, ‘ik moet dit’, ‘ik moet dit nu doen’. Vermoeiend. Overal is een oplossing voor, de wereld draait ook wel door zonder mij. Ik maak me echt minder zorgen. Alles komt wel.

Erg prettig om echt met de opdrachten en mijn schrift te gaan zitten en er over te gaan schrijven. Daar heb ik veel aan gehad, ik lees het geregeld terug. Ik heb gemerkt dat ik heel erg geactiveerd werd door jouw vragen. Zet bepaald wel wat in gang.

Hoe zou je leven er uit zien als je helemaal 100% jezelf was?Als je geen maskers meer had, “dit hoor ik te doen” verleden tijd was en opmerkingen van anderen niet bepaalden hoe jij je de hele dag voelt?

Lekker Jezelf gaat over een leven leiden dat bij jou past. In drie maanden leer jij de touwtjes in handen nemen, bewust en vol zelfvertrouwen keuzes maken. Al na de eerste bijeenkomst weet je hoe je rust vindt en ruimte maakt voor creativiteit, plezier en persoonlijke groei.

Het is afgelopen met je wegcijferen voor anderen. Stress ruilen we in voor rust en plezier. Ik leg je uit hoe je ongelooflijk veel van jezelf houdt. Pas dan kun je er namelijk écht voor een ander zijn.

Je krijgt één leven. Laat je dat door anderen invullen?Of kies je voor jezelf?

Alle informatie over Lekker Jezelf 2022 komt op 2 januari online. Weet je al vrij zeker dat dit iets voor je is? Stuur een mailtje naar info@lolanouwens.com, dan reserveer ik een plekje voor je en neem ik contact met je op zodra de inschrijving geopend is. We kunnen altijd even videobellen om te checken of het inderdaad de juiste timing voor je is.Wil je alvast aan de slag met rustiger & relaxter leven? Je kunt nu al beginnen met de training Gewoon Relaxed. Lekker Jezelf sluit daar dan naadloos op aan.

Liefs, Lola