“Je moet gewoon lekker jezelf zijn!”

🙄 Irritant hè, als mensen dat zeggen?

Lekker jezelf zijn in een maatschappij die vooral niet wil dat jij je persoonlijkheid uitdraagt, dat is nog best een uitdaging. Zeker als je altijd geleerd hebt dat je ‘maar beter gewoon normaal kunt doen’.

Doen wat er van je verwacht wordt, daar wordt het leven niet per se leuker van. Daarom is er het programma Lekker Jezelf, waarin je leert om schaamteloos & zonder schuldgevoel 100% jouw weirdo self te zijn. Ik zeg: let’s gooo!

Lekker Jezelf

In de afgelopen jaren heb ik in 1:1 trajecten, workshops & lezingen honderden mensen mogen helpen beter in hun vel te zitten, zichzelf te uiten en te gek te vinden. In 2019 ontwikkelde ik het programma Lekker Jezelf, waarin alle handvatten die ik coachees aanreik samenkomen. Dat programma draait sindsdien elk jaar. En met succes. Alumni starten hun droomonderneming en pakken weer hobby’s op. Ze verbreken giftige relaties, geven grenzen aan, dragen precies waar ze zin in hebben en huppelen weer schaamteloos over straat. Klinkt goed toch?! En jij kunt bij de vierde editie zijn 💃

In dit programma leer je:

 • te stoppen met streng te zijn voor jezelf
 • kappen met emoties van anderen over te nemen
 • een beetje meer schijt te hebben aan wat mensen van je vinden
 • positief vooruit te kijken
 • krachtig en bewust jezelf op #1 zetten
 • er achter komen waar je écht blij van wordt
 • dat hoe jij bent, hoe jouw brein werkt & hoe gevoelig je bent fantastisch is

Aan Lekker Jezelf kan een klein groepje mensen mee doen, dus ik voer met iedereen een kort gesprek om te checken of het echt past en je klaar bent om aan de slag te gaan. Vermoed jij van wel?? Zet dan hier de eerste stap:

plan hier jouw gesprek in

Of lees eerst verder ↓

Deze mensen gingen jou voor:

Ik koos voor Lekker Jezelf vanwege de titel, omdat het goed voelde en vanwege het vertrouwen in jou (Lola). Jij bent geen therapeutisch iemand, je denkt niet hokjes “oh je bent dit? Dan doen we dit. Je bent dat? Dan doen we dat!” daar was ik klaar mee. Van jou mogen we naar onszelf kijken en het zelf uitpluizen, wat je fijn vindt en wat voor je werkt. Jij geeft suggesties en handvatten maar geen kant-en-klare oplossing. Je zegt niet dat iets per se voor je werkt. Misschien werkt het ene wel en het andere niet. Door het programma leer je jezelf beter kennen, omdat je zelf aan de slag gaat. Met handvatten, zonder regeltjes.

In het verleden heb ik een psycholoog gehad, dat klikte heel goed, maar ik liep weer tegen dingen aan en ik kwam op een wachtrij. Lola volg ik op Instagram waar ze op een dag een tekst postte die aansloot op de dingen waar ik tegenaan liep. Ik dacht meteen ‘ik vraag het gewoon’.

Het groepje was zo fijn. Iedereen worstelt met andere dingen en tegelijkertijd kan iedereen zich in elkaar verplaatsen. Dat creeert een bijzondere en diepe band. Als we elkaar op straat zouden passeren, zouden we wellicht doorlopen en je leert elkaar zo op een andere manier kennen. We kennen de brave-mutsje-kant en de stoere-badass-kant. Ik heb nog steeds contact met het hele groepje.

Ik had allerlei overtuigingen, ‘ik moet dit’, ‘ik moet dit nu doen’. Vermoeiend. Overal is een oplossing voor, de wereld draait ook wel door zonder mij. Ik maak me echt minder zorgen. Alles komt wel.

Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten.

Ondanks dat er heel veel gebeurt in mijn leven ben ik er niet heel de tijd zo intens overal mee bezig als voorheen. Ik kan meer loslaten, genieten van nu. In plaats van constant bezig zijn met planningen voor morgen, volgende week, volgend jaar. Ik vergat het nu.

Ik kom er nu achter dat het in sommige vriendschappen gewoon niet meer past om in elkaar te investeren. En dat het oké is om elkaar dan te laten gaan. Daar ben ik al langere tijd mee bezig, maar sommige mensen bleef ik toch wat bij hangen.

Voor het programma kon ik niet zo makkelijk meebewegen met veranderingen in het leven. Ik heb geleerd hoe ik met mijn emoties om kan gaan. Wat ik voorheen als moeilijk en lastig ervaarde daar kan ik nu een uitdaging in zien, iets dat niet per se negatief is.

Simpel, niet moeilijk denken. Gewoon simpel. Ik kijk weer positief naar dingen en heb vertrouwen. Sommige dingen hadden gewoon zo moeten zijn.

De maatschappij verwacht veel, ik was heel de dag bezig aan die verwachtingen te voldoen. Dankzij de coaching van Lola ben ik dichter tot mezelf geraakt en neem ik belangrijke beslissingen met gemak. Steeds kies ik wat bij mij past. Daardoor zit ik goed in mijn vel. Ik voel me echt meer mezelf.

Ik heb mezelf altijd gezien als een gesloten persoon. Zo ben ik nu eenmaal, dacht ik. Nu weet ik dat ik er voor kan kiezen om mensen te vertrouwen. Het lucht op om te delen wie ik ben en wat ik wel of niet prettig vind. Het maakt mijn leven een stuk gemakkelijker.

Waarom ik doe wat ik doe (en een heleboel dingen niet meer doe)

Vroeger, dat wil zeggen: tot een paar jaar geleden, deed ik een miljoen dingen. Tegelijkertijd.

Werken, studeren, mantelzorgen, het huishouden, reizen, een stichting runnen, trainen voor een halve marathon en een enorme vriendengroep onderhouden. ‘Work hard, play hard’, het ging een hele tijd goed.

Tot het dat niet meer ging.

Op m’n 28e kreeg ik borstkanker. In die periode begon ik me af te vragen wat het eigenlijk betekent om gezond te zijn en hoe ‘bezig zijn’ niks zegt over de kwaliteit en rijkdom van je leven. Tijdens het re-integreren realiseerde ik: ik wil helemaal niet terug naar hoe mijn leven er uit zag. Ik kán niet terug naar dat leven. Het van 07:00 tot 23:00 aan staan, mezelf alsmaar wegcijferen voor anderen, van vakantie tot vakantie door kachelen. Nee. A-B-C-ik-kap-er-mee.

Ik moest heel ziek worden om te leren hoe ik mijzelf topprioriteit maak en dingen te doen waar ik écht plezier uit haal. Om de schoonheid en noodzaak van een rustiger leven in te zien. En om er achter te komen dat dit allesbehalve saai is. Nu leer ik anderen hoe zij hun leven leiden op zo’n manier dat het bij ze past én duurzaam is. Zodat zij op tijd uit de rat race stappen en zichzelf op nummer één zetten. Voordat hun lichaam kei hard op de rem trapt. Voordat ze er achter komen dat ze hun super kostbare leven weggeven aan anderen.

Als ervaringsdeskundige, gecertificeerd coach en doctorandus in communicatiewetenschappen help ik jou onderzoeken wat wel voor je werkt: praktisch, down-to-earth en voor een blijvende verandering. Geen one-size-fits-all benadering, maar oor & oog voor jou. Doe mee met Lekker Jezelf en vind het plezier in het leven weer terug ❤️

Ervaringen van eerdere deelnemers:

Omdat ik zo hard ben voor mezelf vond ik het moeilijk om aan het programma te beginnen. Zo blij dat ik het gedaan heb, want nu ben ik zo veel aardiger voor mezelf. Niet #doeslief voor een ander, maar #doeslief voor mijzelf, zegmaar. Ik kies momenten dat ik lekker alleen ben en kan daar intens van genieten.

Ik heb geleerd om eindeloze discussies af te kappen. ‘jij denkt wat jij denkt, ik heb mijn overtuigingen. Als het werkt voor jou, prima, maar dit werkt voor mij. Punt.’ Simpel, niet moeilijk denken, gewoon simpel.

Samengevat is Lekker Jezelf voor mij: rustig met beide benen op de grond jezelf durven uitdragen. Ondanks dat er heel veel gebeurt in mijn leven ben ik er niet heel de tijd zo intens overal mee bezig als voorheen. Ik kan meer loslaten, genieten van nu. In plaats van constant bezig zijn met planningen voor morgen, volgende week, volgend jaar. Ik vergat het nu. En dat is nu weer terug.

Lola is vooral heel erg persoonlijk, laat mij heel erg denken, vult niks voor mij in. Ze laat mijn gedachtes emoties maar ook beelden ervaren waardoor ik me kan verplaatsen in situaties en daar mee om kan leren gaan. Lola heeft mij geleerd om te herkennen wanneer ik stress ervaar en dan keuzes te maken. Daardoor kan ik die stress loslaten en weer rustig Kim zijn.

Ik heb altijd behoefte gehad om andere mensen te helpen en mezelf dan op nummer twee te zetten of lager. Daarmee geef ik steeds een stukje Kim weg, waardoor ik niet helemaal mezelf kan zijn en dat kost energie. Ik kan er dan ook niet compleet voor een ander zijn. Het is ok om er voor mijzelf te zijn, als dat voor mij past. Na ongeveer 2 weken na de eerste sessie merkte ik al verschil.

Ik heb gemerkt dat ik heel erg geactiveerd werd door jouw vragen. Zet bepaald wel wat in gang. Ik vond het prettig om echt met die opdrachten en mijn schrift te gaan zitten en er over te gaan schrijven. Net nog terug zitten lezen. Daar heb ik veel aan gehad. Alleen loop ik soms vast en in een groepje kan ik dan op een gegeven moment zeggen: ‘o wacht, dát is het voor mij!’.Ondanks een lastige situatie thuis, die alleen maar lastiger wordt, weet ik ‘dit is niet mijn verantwoordelijkheid’. Ik kan er alleen maar zijn en dat is voldoende. Vooral ben ik veel liever voor mezelf.

Lekker Jezelf was eigenlijk relatietherapie met mijzelf. Dit programma kwam als geroepen. Ik ging te snel. De andere kant van mij had zoiets van ‘hallo! Rustig! Heb je nog wel tijd voor mij, voor jezelf?!’

Ik zeg steeds meer nee. Vraag mezelf af wat er gebeurt als ik nee zeg. En ik merk vaker op wanneer anderen hun probleem in mijn mooie rozentuin leggen en weet nu dat ik het dan niet hoef op te lossen. Ik hoef niet altijd te helpen. Ik hoef niet altijd ‘ja’ te zeggen. Uiteindelijk sta ik op nummer 1. Ik wist dat al wel, maar af en toe vergat ik dat.

Ik vond het super fijn dat het in een groep was. Ik was niet de enige, mocht lekker mezelf zijn, kon gewoon lekker janken. Het was op sommige fronten heel confronterend maar dat was even nodig. Ik weet niet of dat fijn is voor iedereen, maar als je meedoet aan dit programma dan sta je daar voor open want dan weet je ‘wat ik nu doe, werkt niet’.

Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten. Wat ik voorheen als moeilijk en lastig ervaarde daar kan ik nu een uitdaging in zien, iets dat niet per se negatief is.

Lekker Jezelf is voor mensen die zich veel aantrekken van de buitenwereld, van wat andere mensen van ze vinden. “Wat zou die van m’n jurkje vinden”, “wat vindt die van m’n kapsel”… Dat is totaal niet belangrijk.Het programma is wel echt voor mensen die serieus iets met zichzelf willen. Die echt van zichzelf willen houden. Ze moeten er niet te sarcastisch/cynisch in staan ‘ik geef het wel een kans’, want dan werkt het niet. Je moet er voor open staan. Voor mannen en vrouwen die twijfelen aan zichzelf. Iedereen kan het doen. Als je maar bereid bent om er voor te werken.

Wat je kunt verwachten

Gedurende drie maanden bespreken we in een kleine groep alle thema’s en tools die je helpen steeds meer te ontdekken wie jij bent, dat uit te dragen en zo meer levensgeluk te ervaren. Ik zet je flink aan het werk: dit is een uitvoerig programma met veel info & een uitgebreid werkboek. Je leert hoe je overal & altijd de rust en het vertrouwen kunt ervaren om helemaal jezelf te zijn en daar van te genieten. Hoe je stopt met aanpassen en je kleiner maken. Dat je eerst zelf gelukkig kunt en mag (!) zijn en dat dit niet ten koste gaat van het geluk van anderen. Hoe je loslaat wat niet meer bij je past en voortaan leeft zoals jij wil.

Lekker Jezelf bestaat uit:

 • 24 uur coaching, verspreid over:
  • een individuele coaching sessie
  • zes interactieve workshops in een klein groepje
  • drie hot seats sessies: hoe gaat het in de praktijk?
  • een terugkomdag in het najaar van 2023
 • een uitgebreid, gedrukt, werkboek vol met oefeningen en info (200+ pagina’s)
 • toegang tot een besloten online omgeving voor vragen, extra oefeningen en inspiratie (geen Facebook groep maar een eigen aparte leeromgeving met een handige app)
 • opnames van alle workshops
 • oneindige cheerleading

En dat kost slechts:

 • 3x €550 of €1.500 eenmalig

Oh en als bonus krijg je bovendien:

 • 50% korting op aanvullende 1:1 coaching gedurende heel 2023
 • levenslang korting op mijn cursussen, workshops en events (want bestaande klanten hebben altijd een streepje voor 🦓)

We starten dit jaar op dinsdag 18 april.

Lekker Jezelf:

 • is een allesomvattend programma over rustig, krachtig & bewust leven
 • met handvatten waar je de rest van je leven op terug kunt vallen
 • volg je veilig & vertrouwd vanuit huis
 • samen met anderen die met gelijke kwesties bezig zijn

Let op: dit programma draait slechts één keer per jaar en er is een beperkt aantal plaatsen.

Op maandag 20 maart start de inschrijving. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Meld jij je in de eerste week aan?
Dan krijg je naast al het bovengenoemde nóg twee awesome bonussen:

 • een cursus innerlijke rust “Gewoon Relaxed” (t.w.v. €99,95)
 • een jaarabonnement op de community (t.w.v. €179,95)

Hier zijn de antwoorden op de vragen & opmerkingen die ik meestal krijg:

Online coaching heeft veel voordelen. Je logt gemakkelijk in vanuit je veilige omgeving. Lekker in je pyjama met je konijn of kat op schoot. Ik neem de sessies op, dus mocht je een keertje missen dan kun je terugkijken. Soms vinden mensen het een spannend idee om in een groep gecoacht te worden. In de praktijk blijkt het contact met anderen juist te zorgen voor herkenning en bemoedigend te werken. Sommige deelnemers hebben jaren later nog contact met elkaar. Bovendien deel je alleen waar jij je prettig bij voelt. En, belangrijk: what happens in Lekker Jezelf, stays in Lekker Jezelf. Ik ga uit van een grote mate van zelfstandigheid van mijn klanten. De meeste oefeningen maak je buiten de sessies om. Het kan dan heel fijn zijn om met iemand uit de groep af te spreken bij elkaar in te checken, zo ben je elkaars stok achter de deur.

Waarom zou je niet mogen janken? De essentie van deze training is nu net: als jij moet janken, dan moet je janken. Simpel. We gaan niet wroeten in het verleden. Er komen wel serieuze onderwerpen aan bod en soms valt er dan een traan. Huilen is gewoon iets wat we wel eens doen, net als niezen en hoesten. Maken we geen big deal van. Meestal lachen we trouwens vooral veel, want persoonlijke ontwikkeling hoeft helemaal niet zwaar te zijn.

Lekker Jezelf is vier jaar geleden ontwikkeld en onder andere gebaseerd op Unique Leading, cognitieve gedragstherapieën zoals RET, theta healing, NLP, de filosofie van Spinoza en ervaringen met 1:1 klanten. Door ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven weet ik hoe het is om:

 • je alleen te voelen
 • te worstelen met energiepieken en -dalen
 • onbegrip te ervaren uit je omgeving
 • het gevoel te hebben niet meer te weten wie je bent
 • zoveel stress te hebben dat je bang bent nooit meer te kunnen lachen

Ik weet ook hoe dit om te draaien. Heel veel van jezelf te gaan houden, alle maskers af te doen en in rust te genieten van het leven. Als doctorandus in Communicatie- en Informatiewetenschappen met jarenlange ervaring in het verzamelen, analyseren en toepassen van informatie kan ik heel duidelijk aan jou overbrengen wat er precies voor nodig is om ‘lekker jezelf’ te zijn. Ik ben aan de universiteit gespecialiseerd in Gezondheidscommunicatie 2.0 en weet hoe ik de voordelen van e-health kan inzetten. Kennis over gezond leven maak ik op een toegankelijke manier beschikbaar. Aanvullend haalde ik mijn certificaat in Unique Leading. De kern van deze coachingsopleiding is ontspannen en bewust je eigen pad kiezen. Dit sluit perfect aan bij mijn filosofie. Want als jij niet jezelf bent, wie dan?

Ik vertel je niet hoe jij de shit in je leven op moet lossen. In plaats daarvan leer je ik je hoe je dat zelf uitzoekt. Daardoor is de Lekker Jezelf filosofie de rest van je leven bruikbaar. Het leven blijft het leven. Dus ja: er zal best nog iets gebeuren waar je verdriet of woede van ervaart. Ongetwijfeld ga je nog tegen problemen aanlopen. Mijn doel is dat je in al die omstandigheden weet hoe je blijft staan. Ik leer je rustig emoties ervaren, grenzen bewaken en relativeren. Ik leg uit wat van jou is en wat niet, waar je wel en waar je niet iets mee doet. Op korte termijn ga je verschil merken in hoe aardig je voor jezelf bent, dat je meer lacht en dat het leven lichter voelt. Als je binnen een maand na de start van het programma geen verschil merkt, ondanks dat je bij de workshops bent geweest en de oefeningen hebt gemaakt, krijg je het volledige aankoopbedrag van me terug.

Er zijn geen aparte lessen over bijvoorbeeld romantische relaties of loopbaanvragen. Het hele punt van Lekker Jezelf is namelijk nu net dat ik je niet help met één kleine kwestie oplossen, maar dat we de onderliggende redenen onderzoeken. Twijfel je of je een relatie of vriendschap moet verbreken? Laten we het dan eerst eens hebben over waarom je in die relatie zit. Wat houdt je tegen om weg te gaan? Waar ben je bang voor als je blijft? Wat gaat er om in dat mooie en overactieve hoofd van je? Overweeg je een carrière switch? Oke, leuk, wat haat je aan je huidige baan? Wat leer je daardoor over jou? Durf je te dromen van een topbaan of ga je vermoedelijk weer voor de veilige weg? Waarom is dat? Wat heb je nodig om ook op je werk lekker jezelf te zijn, zodat je niet 40 uur per week een rol hoeft te spelen? Deze vragen stel ik tijdens de groepsbijeenkomsten en in het werkboek. Als je wil kunnen we er ook op inzoomen tijdens een aanvullende 1:1 sessie. Met lichte en liefdevolle nieuwsgierigheid onderzoeken we steeds wat voor processen er bij jou gaande zijn. Dat maakt dat je leert om zelfstandig keuzes te maken. Keuzes die voor jou werken en niet voor ‘de maatschappij’ of ‘je omgeving’. Dat vraagt nu wat werk, maar betaalt zich uit in kennis en vaardigheden die je een leven lang inzet en een onwijs diep begrip van wie je bent. Over het algemeen weten deelnemers aan het einde niet eens meer wat ze bij de intake als ‘problemen’ hadden benoemd.

Ik hoor je. Je gunt alles en iedereen de hele wereld maar voor jezelf zijn dingen al makkelijk te veel en te duur en te gek.

Hoewel ik steeds terug krijg dat dit programma aanzienlijk meer waard is dan €1.500 (heel eerlijk, ik weet niet waar je 24+ uren coaching gaat krijgen voor dit bedrag), blijft het natuurlijk een flinke stap. Zeker als je niet gewend bent om in jezelf te investeren, kan ik me voorstellen dat het je lichte kriebels geeft. Is heel normaal. Laten we dan gewoon een kennismaking inplannen, zodat we samen stilstaan bij je twijfels. Ik zeg het altijd eerlijk als ik vermoed dat dit niet de juiste timing of training voor je is.

Een optie is om je werkgever te vragen om dit programma te betalen. Meestal is er wel een potje voor persoonlijke ontwikkeling. Als je het fijn vindt, stel ik samen met jou een e-mail op voor je leidinggevende.

Lekker Jezelf wordt niet vergoed door de zorgverzekering en wel om de volgende redenen:

 • ik wil zelf bepalen wat de inhoud van het programma is, zonder dat ik aan regeltjes gebonden ben
 • ik weiger jou in een hokje te stoppen of een sticker of stempel te geven
 • als jij dit bedrag zelf investeert heb je meteen een hele belangrijke les geleerd: jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw levensgeluk.

Mijn advies is om minimaal twee uur per week te reserveren. De ene week voor de online groepssessie, de andere week om aan je huiswerk te werken. In de praktijk plannen deelnemers meer tijd in:

 • omdat de oefeningen inzicht geven en inzicht leuk is,
 • omdat ze dit keer echt een verandering door willen voeren in hun leven,
 • omdat ze merken dat hun tijdsinvestering zich terugbetaalt in rust & levensgeluk

Verder krijg je soms een kleine oefening (5 minuten) die je elke dag uitvoert of moet je iets voorbereiden voor een sessie (15 minuten). Het hele programma loopt ongeveer drie maanden, maar vaak zie ik dat deelnemers ook lang daarna nog bezig zijn met de stof. Je kunt opnames opnieuw bekijken en hebt een geprint werkboek om in te bladeren en schrijven. Punt is: je hebt de tijd, dat sowieso. De enige vraag is of je die voor jezelf durft te reserveren. De ervaring leert dat al die mensen waar jij je nu druk om maakt (partner, kinderen, werkgever) het alleen maar tof vinden dat je eindelijk eens voor jezelf kiest. Uiteindelijk hebben zij er ook baat bij als jij lekker in je vel zit.

I know. Je moet op de kinderen passen, er speelt van alles in het gezin, er zit een verhuizing aan te komen en je volgt ook al een cursus mindfulness op het werk… Weet je wat het is? Het komt nooit goed uit. Na de omstandigheden die je nu tegenhouden komen er weer andere. En dan weer andere. En dan weer andere. Zo ben je vijf jaar verder en leid je nog steeds niet het leven dat bij je hoort. Klinkt overdreven? Ga maar eens na hoeveel plannen en wensen je al jarenlang hebt. Dat effect heeft de waan van de dag gewoon. Ik gun het je zo dat je die plannen en dromen achterna gaat. Dat hoeft echt niet van de één op de andere dag, zoals je altijd in tijdschriften leest (“ze zag het licht en gooide haar leven om!“). Het begint wel met een hele bewuste keuze om een proces in gang te zetten. Niet om jou als mens te veranderen, maar om je gewoontes, gedachtes en gedrag te veranderen. Lekker Jezelf brengt dat balletje aan het rollen.

Omdat mensen het altijd fijn vinden om te horen hoe anderen coaching hebben ervaren, hier een reeks screenshots van opmerkingen van eerdere deelnemers:

en nog meer losse opmerkingen van deelnemers van eerdere jaren:

 • Sinds Lekker Jezelf durf ik grote stappen te nemen. Ik ben bijvoorbeeld gestopt met werken voor de baas. Deze baan kostte me zo veel energie. Een maand na het programma heb ik gezegd: ik wil dit niet meer, ik kies voor mezelf, ik kies voor rust.
 • Ik ben trots op mezelf, blij met mezelf, tevreden met mezelf.
 • Tegenwoordig laat ik meer dingen los en kan ik meer met de dag leven. Nog meer genieten van de momenten en stil staan bij die momenten. Het heeft even geduurd, maar voor mijn gevoel ben ik er nu. Ik krijg veel meer energie ook.
 • Ik zit in een lastige persoonlijke situatie, waar ik nu van weet ‘dit is niet mijn proces of verantwoordelijkheid’. Ook al is de situatie zelf niet veranderd, ik heb veel meer rust.
 • Na het volgen van Lekker Jezelf ben ik veel liever voor mezelf. Na een zware dag geen wekker zetten, kijken hoe de ochtend loopt, lekker met een krantje gaan zitten… daar had ik voorheen soms moeite mee maar doe ik nu als vanzelf.
 • Het voelt ook als een stukje “verwerking” van de “oude” periode en dat voelt goed!
 • Ik kom er nu achter dat er ook mensen zijn die het juist leuk vinden dat ik ben wie ik ben. Er komen ineens nieuwe mensen in mijn leven.

Als je tot hier hebt doorgelezen, triggert bovenstaande iets bij je. Da’s een duidelijk teken. Voel je weerstand? Da’s een nog beter teken! Weerstand = potentie tot groei. Stuur me een mailtje (info@lolanouwens.com) of plan hier onder een telefoontje in. Dan zoeken we samen uit of het een ‘nee’ is of gewoon groeikramp. Tot snel, liefs Lola