Plan gratis, vrijblijvend & snel een kennismakingsgesprek in.

Wanneer ga jij voor jezelf kiezen?

Er voor anderen zijn vind jij een vanzelfsprekendheid. Jouw eigen plannen en wensen? Die komen op de tweede plaats. Of de derde, tiende, honderdste. Je agenda staat vol met afspraken en to-do’s voor anderen, maar je hebt geen tijd om een boek te lezen. De afgelopen jaren doe je vooral wat er van je verwacht wordt. Daar wordt het leven niet per se leuker van.

De cursus mindfulness was leuk, maar het effect niet blijvend.
De psycholoog heeft goed geholpen, maar de sessies waren op.
Je vrienden luisteren wel, maar komen allemaal met een ander advies.

Als ervaringsdeskundige, gecertificeerd coach en doctorandus in communicatiewetenschappen help ik jou onderzoeken wat wel voor je werkt: praktisch, down-to-earth en voor een blijvende verandering.

Plan direct een gesprek in

Bekend van:

Plan een afspraak in, dan bespreken we deze week nog wat jou in de weg zit:


Dit leer ik je:

 • die stemmetjes in je hoofd begrijpen en stil te krijgen
 • te stoppen met streng te zijn voor jezelf
 • kappen met emoties van anderen over te nemen
 • een beetje meer schijt te hebben aan wat mensen van je vinden
 • gebeurtenissen uit het verleden te accepteren en vooruit te kijken
 • krachtig en bewust jezelf op #1 zetten
 • er achter komen waar je écht van geniet

Waarom ik doe wat ik doe (en een heleboel dingen niet meer doe)

Vroeger, dat wil zeggen: tot een paar jaar geleden, deed ik een miljoen dingen. Tegelijkertijd.

Werken, studeren, mantelzorgen, het huishouden, reizen, een stichting runnen, trainen voor een halve marathon en een enorme vriendengroep onderhouden. Tussendoor poetste ik dan m’n tanden, eens in het jaar las ik een boek en drie keer per maand dronk ik een fles wijn leeg onder het mom ‘work hard, play hard’.

Dat ging een hele tijd goed.

Tot het dat niet meer ging.

Begin 2017 kreeg ik op 28 jarige leeftijd de diagnose borstkanker. Wat volgde waren twee jaar van behandelingen waarin ik gedwongen werd om het lichamelijk en cognitief langzamer aan te doen en supergoed mijn grenzen aan te geven. Er was maar één ding belangrijk: gezond worden.

In die tijd begon ik me af te vragen wat dat eigenlijk betekent: gezond zijn. Is dat wanneer je geen gediagnosticeerde ziektes hebt? Als je de hele dag door kunt werken? Vijftien ballen in de lucht kunt houden? Het begon tot me door te dringen dat geen van deze dingen iets zegt over de kwaliteit en rijkdom van je leven. Tijdens het re-integreren realiseerde ik: ik wil helemaal niet terug naar hoe mijn leven er uit zag. Ik kán niet terug naar dat leven. Het van 07:00 tot 23:00 aan staan, mezelf alsmaar wegcijferen voor anderen, van vakantie tot vakantie door kachelen. Nee. A-B-C-ik-kap-er-mee.

Ik moest heel ziek worden om te leren hoe ik mijzelf topprioriteit maak en dingen te doen waar ik écht plezier uit haal. Om de schoonheid en noodzaak van een rustiger leven in te zien. En om er achter te komen dat dit allesbehalve saai is. Nu leer ik anderen hoe zij hun leven leiden op zo’n manier dat het bij ze past én duurzaam is. Zodat zij op tijd uit de rat race stappen en zichzelf op nummer één zetten. Voordat hun lichaam kei hard op de rem trapt. Voordat ze er achter komen dat ze hun super kostbare leven weggeven aan anderen.

Als gecertificeerd coach en ervaringsdeskundige begeleid ik jou in het terugvinden van het plezier in je leven. Geen one-size-fits-all benadering, maar oor & oog voor jou. Laten we digitaal een kop koffie drinken om te bespreken hoe ik jou vooruit kan helpen:

Plan een afspraak in

Ervaringen van klanten:

Omdat ik zo hard ben voor mezelf vond ik het moeilijk om aan het programma te beginnen. Zo blij dat ik het gedaan heb, want nu ben ik zo veel aardiger voor mezelf. Niet #doeslief voor een ander, maar #doeslief voor mijzelf, zegmaar. Ik kies momenten dat ik lekker alleen ben en kan daar intens van genieten.Ik heb geleerd om eindeloze discussies af te kappen. ‘jij denkt wat jij denkt, ik heb mijn overtuigingen. Als het werkt voor jou, prima, maar dit werkt voor mij. Punt.’ Simpel, niet moeilijk denken, gewoon simpel.

Samengevat is Lekker Jezelf voor mij: rustig met beide benen op de grond jezelf durven uitdragen. Ondanks dat er heel veel gebeurt in mijn leven ben ik er niet heel de tijd zo intens overal mee bezig als voorheen. Ik kan meer loslaten, genieten van nu. In plaats van constant bezig zijn met planningen voor morgen, volgende week, volgend jaar. Ik vergat het nu. En dat is nu weer terug.

Lola is vooral heel erg persoonlijk, laat mij heel erg denken, vult niks voor mij in. Ze laat mijn gedachtes emoties maar ook beelden ervaren waardoor ik me kan verplaatsen in situaties en daar mee om kan leren gaan. Lola heeft mij geleerd om te herkennen wanneer ik stress ervaar en dan keuzes te maken. Daardoor kan ik die stress loslaten en weer rustig Kim zijn.

Ik heb altijd behoefte gehad om andere mensen te helpen en mezelf dan op nummer twee te zetten of lager. Daarmee geef ik steeds een stukje Kim weg, waardoor ik niet helemaal mezelf kan zijn en dat kost energie. Ik kan er dan ook niet compleet voor een ander zijn. Het is ok om er voor mijzelf te zijn, als dat voor mij past. Na ongeveer 2 weken na de eerste sessie merkte ik al verschil.

Ik heb gemerkt dat ik heel erg geactiveerd werd door jouw vragen. Zet bepaald wel wat in gang. Ik vond het prettig om echt met die opdrachten en mijn schrift te gaan zitten en er over te gaan schrijven. Net nog terug zitten lezen. Daar heb ik veel aan gehad. Alleen loop ik soms vast en in een groepje kan ik dan op een gegeven moment zeggen: ‘o wacht, dát is het voor mij!’.Ondanks een lastige situatie thuis, die alleen maar lastiger wordt, weet ik ‘dit is niet mijn verantwoordelijkheid’. Ik kan er alleen maar zijn en dat is voldoende. Vooral ben ik veel liever voor mezelf.

Lekker Jezelf was eigenlijk relatietherapie met mijzelf. Dit programma kwam als geroepen. Ik ging te snel. De andere kant van mij had zoiets van ‘hallo! Rustig! Heb je nog wel tijd voor mij, voor jezelf?!’

Ik zeg steeds meer nee. Vraag mezelf af wat er gebeurt als ik nee zeg. En ik merk vaker op wanneer anderen hun probleem in mijn mooie rozentuin leggen en weet nu dat ik het dan niet hoef op te lossen. Ik hoef niet altijd te helpen. Ik hoef niet altijd ‘ja’ te zeggen. Uiteindelijk sta ik op nummer 1. Ik wist dat al wel, maar af en toe vergat ik dat.

Ik vond het super fijn dat het in een groep was. Ik was niet de enige, mocht lekker mezelf zijn, kon gewoon lekker janken. Het was op sommige fronten heel confronterend maar dat was even nodig. Ik weet niet of dat fijn is voor iedereen, maar als je meedoet aan dit programma dan sta je daar voor open want dan weet je ‘wat ik nu doe, werkt niet’.

Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten. Wat ik voorheen als moeilijk en lastig ervaarde daar kan ik nu een uitdaging in zien, iets dat niet per se negatief is.

Lekker Jezelf is voor mensen die zich veel aantrekken van de buitenwereld, van wat andere mensen van ze vinden. “Wat zou die van m’n jurkje vinden”, “wat vindt die van m’n kapsel”… Dat is totaal niet belangrijk.Het programma is wel echt voor mensen die serieus iets met zichzelf willen. Die echt van zichzelf willen houden. Ze moeten er niet te sarcastisch/cynisch in staan ‘ik geef het wel een kans’, want dan werkt het niet. Je moet er voor open staan. Voor mannen en vrouwen die twijfelen aan zichzelf. Iedereen kan het doen. Als je maar bereid bent om er voor te werken.

Wat je kunt verwachten van ons gesprek:

 • een luisterend oor: vertel me waar je tegenaan loopt, dat lucht ontzettend op
 • helderheid: met gerichte vragen onderzoeken we waar de frustratie en stress vandaan komen
 • focus & richting: we halen samen de ruis weg en komen er achter wat voor jou het belangrijkste ontwikkelpunt is
 • eerlijke feedback: ik laat je inzien welk aandeel jij zelf hebt in wat je dwars zit
 • informatie over de verschillende manieren waarop ik je verder kan helpen 

Als je al een tijdje rondjes rent in je hoofd, laat mij dan een rondje met je mee rennen.

Check hier mijn agenda

Quotes van klanten:

Ik had allerlei overtuigingen, ‘ik moet dit’, ‘ik moet dit nu doen’. Vermoeiend. Overal is een oplossing voor, de wereld draait ook wel door zonder mij. Ik maak me echt minder zorgen. Alles komt wel.

Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten.

Ondanks dat er heel veel gebeurt in mijn leven ben ik er niet heel de tijd zo intens overal mee bezig als voorheen. Ik kan meer loslaten, genieten van nu. In plaats van constant bezig zijn met planningen voor morgen, volgende week, volgend jaar. Ik vergat het nu.

Ik koos voor Lekker Jezelf vanwege de titel, omdat het goed voelde en vanwege het vertrouwen in jou (Lola). Jij bent geen therapeutisch iemand, je denkt niet hokjes “oh je bent dit? Dan doen we dit. Je bent dat? Dan doen we dat!” daar was ik klaar mee. Van jou mogen we naar onszelf kijken en het zelf uitpluizen, wat je fijn vindt en wat voor je werkt. Jij geeft suggesties en handvatten maar geen kant-en-klare oplossing. Je zegt niet dat iets per se voor je werkt. Misschien werkt het ene wel en het andere niet. Door het programma leer je jezelf beter kennen, omdat je zelf aan de slag gaat. Met handvatten, zonder regeltjes.

Ik kom er nu achter dat het in sommige vriendschappen gewoon niet meer past om in elkaar te investeren. En dat het oké is om elkaar dan te laten gaan. Daar ben ik al langere tijd mee bezig, maar sommige mensen bleef ik toch wat bij hangen.

Voor het programma kon ik niet zo makkelijk meebewegen met veranderingen in het leven. Ik heb geleerd hoe ik met mijn emoties om kan gaan. Wat ik voorheen als moeilijk en lastig ervaarde daar kan ik nu een uitdaging in zien, iets dat niet per se negatief is.

Simpel, niet moeilijk denken. Gewoon simpel. Ik kijk weer positief naar dingen en heb vertrouwen. Sommige dingen hadden gewoon zo moeten zijn.

In het verleden heb ik een psycholoog gehad, dat klikte heel goed, maar ik liep weer tegen dingen aan en ik kwam op een wachtrij. Lola volg ik op Instagram waar ze op een dag een tekst postte die aansloot op de dingen waar ik tegenaan liep. Ik dacht meteen ‘ik vraag het gewoon’.

Het groepje was zo fijn. Iedereen worstelt met andere dingen en tegelijkertijd kan iedereen zich in elkaar verplaatsen. Dat creeert een bijzondere en diepe band. Als we elkaar op straat zouden passeren, zouden we wellicht doorlopen en je leert elkaar zo op een andere manier kennen. We kennen de brave-mutsje-kant en de stoere-badass-kant. Ik heb nog steeds contact met het hele groepje.

De maatschappij verwacht veel, ik was heel de dag bezig aan die verwachtingen te voldoen. Dankzij de coaching van Lola ben ik dichter tot mezelf geraakt en neem ik belangrijke beslissingen met gemak. Steeds kies ik wat bij mij past. Daardoor zit ik goed in mijn vel. Ik voel me echt meer mezelf.

Ik heb mezelf altijd gezien als een gesloten persoon. Zo ben ik nu eenmaal, dacht ik. Nu weet ik dat ik er voor kan kiezen om mensen te vertrouwen. Het lucht op om te delen wie ik ben en wat ik wel of niet prettig vind. Het maakt mijn leven een stuk gemakkelijker.

Mijn coaching programma Lekker Jezelf start slechts één keer per jaar. Ik werk met kleine groepjes, op dit moment is er nog maar ruimte voor 9 deelnemers. Als je een afspraak inplant, reserveer ik geheel vrijblijvend een plekje voor je. Zo weet je zeker dat je dit jaar mee kunt doen.

Zullen we?

Klik hier om direct naar de agenda te gaan. Tot snel!

Liefs,
Lola