Hoe vaak doe jij dingen waar je helemaal geen zin in hebt?

De dagen zijn te kort. In je hoofd wordt ‘ik moet, ik moet, ik moet’ afgewisseld met piekerscenario’s. Werk biedt afleiding, tot je in bed ligt want dan begint het opnieuw. Je slaapt slecht, ‘s nachts begin je te malen. Je betrapt jezelf op emotie-eten, het is vooral onhandig dat je een lichaam hebt dat voeding & rust nodig heeft. Soms kom je onbedoeld gemeen uit de hoek naar familie en vrienden, terwijl je eigenlijk vooral wil dat het met iedereen om je heen goed gaat.

Voor de buitenwereld heb jij de zaken op orde, maar van binnen weet je dat er iets niet klopt. 

Lekker Jezelf

Natuurlijk is het niet allemaal kommer en kwel. Je kan ontzettend genieten van creatief bezig zijn, ‘prullen’, tekenen, fotograferen. Wanneer je bij fijne mensen bent durf je alles te zeggen & doen. Je danst gerust door de woonkamer als er een lekker nummer op de radio komt. Alleen: deze momenten zijn niet standaard. Je bent afhankelijk van andere mensen en omstandigheden om zo lekker jezelf te kunnen zijn.

Dat je niet meer als een balletje door een flipperkast heen en weer wordt geschoten. Dat je op avontuur durft te gaan met wat het leven te bieden heeft. Dat je meer rust hebt voor je hobby’s en meer ruimte voor quality time met de mensen die je liefhebt. Dat is waar groepsprogramma Lekker Jezelf om draait. Dat is waar wij samen mee aan de slag gaan.

In dit programma leer je:

 • die stemmetjes in je hoofd begrijpen en stil te krijgen
 • te stoppen met streng te zijn voor jezelf
 • kappen met emoties van anderen over te nemen
 • een beetje meer schijt te hebben aan wat mensen van je vinden
 • gebeurtenissen uit het verleden te accepteren en vooruit te kijken
 • krachtig en bewust jezelf op #1 zetten
 • er achter komen waar je écht van geniet


Plan een afspraak in om kennis te maken en je vragen te stellen. Je kunt kiezen of we elkaar via Zoom zien of dat ik je even bel. Tot snel!

Quotes van klanten:

Ik koos voor Lekker Jezelf vanwege de titel, omdat het goed voelde en vanwege het vertrouwen in jou (Lola). Jij bent geen therapeutisch iemand, je denkt niet hokjes “oh je bent dit? Dan doen we dit. Je bent dat? Dan doen we dat!” daar was ik klaar mee. Van jou mogen we naar onszelf kijken en het zelf uitpluizen, wat je fijn vindt en wat voor je werkt. Jij geeft suggesties en handvatten maar geen kant-en-klare oplossing. Je zegt niet dat iets per se voor je werkt. Misschien werkt het ene wel en het andere niet. Door het programma leer je jezelf beter kennen, omdat je zelf aan de slag gaat. Met handvatten, zonder regeltjes.

In het verleden heb ik een psycholoog gehad, dat klikte heel goed, maar ik liep weer tegen dingen aan en ik kwam op een wachtrij. Lola volg ik op Instagram waar ze op een dag een tekst postte die aansloot op de dingen waar ik tegenaan liep. Ik dacht meteen ‘ik vraag het gewoon’.

Het groepje was zo fijn. Iedereen worstelt met andere dingen en tegelijkertijd kan iedereen zich in elkaar verplaatsen. Dat creeert een bijzondere en diepe band. Als we elkaar op straat zouden passeren, zouden we wellicht doorlopen en je leert elkaar zo op een andere manier kennen. We kennen de brave-mutsje-kant en de stoere-badass-kant. Ik heb nog steeds contact met het hele groepje.

Ik had allerlei overtuigingen, ‘ik moet dit’, ‘ik moet dit nu doen’. Vermoeiend. Overal is een oplossing voor, de wereld draait ook wel door zonder mij. Ik maak me echt minder zorgen. Alles komt wel.

Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten.

Ondanks dat er heel veel gebeurt in mijn leven ben ik er niet heel de tijd zo intens overal mee bezig als voorheen. Ik kan meer loslaten, genieten van nu. In plaats van constant bezig zijn met planningen voor morgen, volgende week, volgend jaar. Ik vergat het nu.

Ik kom er nu achter dat het in sommige vriendschappen gewoon niet meer past om in elkaar te investeren. En dat het oké is om elkaar dan te laten gaan. Daar ben ik al langere tijd mee bezig, maar sommige mensen bleef ik toch wat bij hangen.

Voor het programma kon ik niet zo makkelijk meebewegen met veranderingen in het leven. Ik heb geleerd hoe ik met mijn emoties om kan gaan. Wat ik voorheen als moeilijk en lastig ervaarde daar kan ik nu een uitdaging in zien, iets dat niet per se negatief is.

Simpel, niet moeilijk denken. Gewoon simpel. Ik kijk weer positief naar dingen en heb vertrouwen. Sommige dingen hadden gewoon zo moeten zijn.

De maatschappij verwacht veel, ik was heel de dag bezig aan die verwachtingen te voldoen. Dankzij de coaching van Lola ben ik dichter tot mezelf geraakt en neem ik belangrijke beslissingen met gemak. Steeds kies ik wat bij mij past. Daardoor zit ik goed in mijn vel. Ik voel me echt meer mezelf.

Ik heb mezelf altijd gezien als een gesloten persoon. Zo ben ik nu eenmaal, dacht ik. Nu weet ik dat ik er voor kan kiezen om mensen te vertrouwen. Het lucht op om te delen wie ik ben en wat ik wel of niet prettig vind. Het maakt mijn leven een stuk gemakkelijker.

We komen acht keer online bij elkaar. In een kleine groep bespreken we alle thema’s en tools die je helpen steeds meer te ontdekken wie jij bent, dat uit te dragen en zo meer levensgeluk te ervaren. In het najaar van 2022 hebben we een live terugkomdag.

Het curriculum is opgedeeld in zes modules met 30 lessen. Ik zet je flink aan het werk: dit is een uitvoerig programma met veel info & een uitgebreid werkboek.

Alle lessen zijn er op gericht om jou te leren:

 • aardig te zijn voor jezelf (terwijl je gewoon een fijne moeder/vriend/partner/collega blijft)
 • tijd te nemen om te ontspannen (zonder schuldgevoel)
 • zorgeloosheid te ervaren (net als vroeger)
 • zelfverzekerd keuzes te maken (ook als die tegen de maatschappelijke norm in gaan)
 • hoe je omgaat met lastige situaties en tegenslagen (vanuit rust en vertrouwen)

Ervaringen van eerdere deelnemers:

Omdat ik zo hard ben voor mezelf vond ik het moeilijk om aan het programma te beginnen. Zo blij dat ik het gedaan heb, want nu ben ik zo veel aardiger voor mezelf. Niet #doeslief voor een ander, maar #doeslief voor mijzelf, zegmaar. Ik kies momenten dat ik lekker alleen ben en kan daar intens van genieten.

Ik heb geleerd om eindeloze discussies af te kappen. ‘jij denkt wat jij denkt, ik heb mijn overtuigingen. Als het werkt voor jou, prima, maar dit werkt voor mij. Punt.’ Simpel, niet moeilijk denken, gewoon simpel.

Samengevat is Lekker Jezelf voor mij: rustig met beide benen op de grond jezelf durven uitdragen. Ondanks dat er heel veel gebeurt in mijn leven ben ik er niet heel de tijd zo intens overal mee bezig als voorheen. Ik kan meer loslaten, genieten van nu. In plaats van constant bezig zijn met planningen voor morgen, volgende week, volgend jaar. Ik vergat het nu. En dat is nu weer terug.

Lola is vooral heel erg persoonlijk, laat mij heel erg denken, vult niks voor mij in. Ze laat mijn gedachtes emoties maar ook beelden ervaren waardoor ik me kan verplaatsen in situaties en daar mee om kan leren gaan. Lola heeft mij geleerd om te herkennen wanneer ik stress ervaar en dan keuzes te maken. Daardoor kan ik die stress loslaten en weer rustig Kim zijn.

Ik heb altijd behoefte gehad om andere mensen te helpen en mezelf dan op nummer twee te zetten of lager. Daarmee geef ik steeds een stukje Kim weg, waardoor ik niet helemaal mezelf kan zijn en dat kost energie. Ik kan er dan ook niet compleet voor een ander zijn. Het is ok om er voor mijzelf te zijn, als dat voor mij past. Na ongeveer 2 weken na de eerste sessie merkte ik al verschil.

Ik heb gemerkt dat ik heel erg geactiveerd werd door jouw vragen. Zet bepaald wel wat in gang. Ik vond het prettig om echt met die opdrachten en mijn schrift te gaan zitten en er over te gaan schrijven. Net nog terug zitten lezen. Daar heb ik veel aan gehad. Alleen loop ik soms vast en in een groepje kan ik dan op een gegeven moment zeggen: ‘o wacht, dát is het voor mij!’.

Ondanks een lastige situatie thuis, die alleen maar lastiger wordt, weet ik ‘dit is niet mijn verantwoordelijkheid’. Ik kan er alleen maar zijn en dat is voldoende. Vooral ben ik veel liever voor mezelf.

Lekker Jezelf was eigenlijk relatietherapie met mijzelf. Dit programma kwam als geroepen. Ik ging te snel. De andere kant van mij had zoiets van ‘hallo! Rustig! Heb je nog wel tijd voor mij, voor jezelf?!’

Ik zeg steeds meer nee. Vraag mezelf af wat er gebeurt als ik nee zeg. En ik merk vaker op wanneer anderen hun probleem in mijn mooie rozentuin leggen en weet nu dat ik het dan niet hoef op te lossen. Ik hoef niet altijd te helpen. Ik hoef niet altijd ‘ja’ te zeggen. Uiteindelijk sta ik op nummer 1. Ik wist dat al wel, maar af en toe vergat ik dat.

Ik vond het super fijn dat het in een groep was. Ik was niet de enige, mocht lekker mezelf zijn, kon gewoon lekker janken. Het was op sommige fronten heel confronterend maar dat was even nodig. Ik weet niet of dat fijn is voor iedereen, maar als je meedoet aan dit programma dan sta je daar voor open want dan weet je ‘wat ik nu doe, werkt niet’.

Ik kan mezelf makkelijker tot rust brengen. Als er eens een tegenslag is – want die zijn er nu eenmaal gewoon in het leven – dan mogen die er zijn. Soms lukt dat niet, maar dan word ik niet meer boos op mezelf. Soms duurt het gewoon wat langer om een emotie te doorleven, mag ik daar best de hele avond mee zitten. Wat ik voorheen als moeilijk en lastig ervaarde daar kan ik nu een uitdaging in zien, iets dat niet per se negatief is.

Lekker Jezelf is voor mensen die zich veel aantrekken van de buitenwereld, van wat andere mensen van ze vinden. “Wat zou die van m’n jurkje vinden”, “wat vindt die van m’n kapsel”… Dat is totaal niet belangrijk.Het programma is wel echt voor mensen die serieus iets met zichzelf willen. Die echt van zichzelf willen houden. Ze moeten er niet te sarcastisch/cynisch in staan ‘ik geef het wel een kans’, want dan werkt het niet. Je moet er voor open staan. Voor mannen en vrouwen die twijfelen aan zichzelf. Iedereen kan het doen. Als je maar bereid bent om er voor te werken.

Wil je zeker weten dat je niet hoeft te wachten tot 2023? Reserveer dan een plekje door een kennismaking in te plannen. Je kunt kiezen of we elkaar via Zoom zien of dat ik je even bel. Tot snel!

Dit zeggen mijn klanten*

* dit zijn hun letterlijke woorden

Voor:

 • Ik kan soms enorm ontdaan zijn door wat er met een ander gebeurt. Als je dan iemand in paniek en gefrustreerd aan de lijn hebt en niet kunt helpen of doordringen, is dat superzwaar. Je wilt helpen, maar dat gaat niet.
 • Ik reageer erg sterk op emoties van anderen en kan het moeilijk loslaten. Daar zou ik graag aan werken, dit kost me namelijk hoopjes energie, die in een zwart gat verdwijnen.
 • Mijn collega straalt en geeft altijd zoveel rust… die heeft het in de loop der jaren ook geleerd… dat zou ik ook willen.
 • Om één of andere reden twijfel ik altijd over alles. Ik durf niet zo goed op mij te vertrouwen.
 • Met alle drukte van de opstart van de zaak en de steeds veranderende maatregelen en de gevolgen ervan verlies ik mezelf nog al vaak de laatste tijd.
 • Eigenlijk loop ik continu op m’n tenen.
 • Af en toe voel ik me zo’n balletje dat in een flipperkast heen en weer wordt geschoten.
 • Soms wil ik op straat huppelen, maar dan zegt mijn vriend altijd “doe effe normaal…”.

Na:

 • Sinds Lekker Jezelf durf ik grote stappen te nemen. Ik ben bijvoorbeeld gestopt met werken voor de baas. Deze baan kostte me zo veel energie. Een maand na het programma heb ik gezegd: ik wil dit niet meer, ik kies voor mezelf, ik kies voor rust.
 • Ik ben trots op mezelf, blij met mezelf, tevreden met mezelf.
 • Tegenwoordig laat ik meer dingen los en kan ik meer met de dag leven. Nog meer genieten van de momenten en stil staan bij die momenten. Het heeft even geduurd, maar voor mijn gevoel ben ik er nu. Ik krijg veel meer energie ook.
 • Ik zit in een lastige persoonlijke situatie, waar ik nu van weet ‘dit is niet mijn proces of verantwoordelijkheid’. Ook al is de situatie zelf niet veranderd, ik heb veel meer rust.
 • Na het volgen van Lekker Jezelf ben ik veel liever voor mezelf. Na een zware dag geen wekker zetten, kijken hoe de ochtend loopt, lekker met een krantje gaan zitten… daar had ik voorheen soms moeite mee maar doe ik nu als vanzelf.
 • Het voelt ook als een stukje “verwerking” van de “oude” periode en dat voelt goed!
 • Ik kom er nu achter dat er ook mensen zijn die het juist leuk vinden dat ik ben wie ik ben. Er komen ineens nieuwe mensen in mijn leven.
Het is belangrijk dat dit programma past bij de dingen waar je mee worstelt. En natuurlijk dat jij je veilig voelt bij mij. Plan een afspraak in om kennis te maken en je vragen te stellen. Je kunt kiezen of we elkaar via Zoom zien of dat ik je even bel. Tot snel!


De inschrijving voor Lekker Jezelf 2022 gaat bijna sluiten.